Teknoloji

Vivo Pad tabletin özellikleri performans testiyle tanıtımdan önce ortaya çıktı

vivo pad

Vivo, 11 Nisan’da ana vatanı Çin’de bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Bu etkinlikte şirketin ilk katlanabilir telefonu X Fold gözler önüne çıkacak. X Note modeli de etkinliğin yıldızlarından biri olacak. Şirketin ilk tableti Vivo Pad de 11 Nisan’da resmiyet kazanacak ürünler arasında sayılıyor.

Android tablet pazarında işler son zamanlarda hareketlenmiş durumda. Realme ve Oppo gibi şirketler ilk tabletlerini daha önce çıkarmıştı. OnePlus’ın da ilk tabletini tanıtmaya hazırlandığı biliniyor. Bu grupta yerini almak için gün sayan Vivo’nun ilk tabletinin özellikleri de Geekbench’in performans testi sayesinde ortaya çıktı.

Tabletin Geekbench’in benchmark testinde tek çekirdek performansıyla 1027, çok çekirdek performansıyla da 3382 puan aldığı görülüyor. Testten PA2170 model numarasıyla geçen tablette 8 GB RAM’in bulunduğu ve tabletin kutusundan Android 11 yüklü olarak çıkacağı da sonuç sayfasının gösterdikleri arasında yer alıyor.

vivo padSonuç sayfasında telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 işlemcinin bulunduğu görülüyor. Bu işlemcide dört adet 1.8 GHz, üç adet 2.4 GHz ve bir adet de 3.19 GHz çekirdek bulunuyor. Görsel yükü ise Adreno 650 GPU üstleniyor. Benchmark testinin sonuç sayfasında başka bir detay bulunmuyor.

Daha önce çıkan sızıntılara göre, Vivo Pad tablette 11 inç büyüklüğünde 2.5K bir ekran bulunacak. Bu ekranın yenileme hızı 120 Hz olacak. Dolby Vision ve kalem desteği de ekranın özellikleri arasında sayılıyor. Dolby Atmos destekli dört hoparlör, izleme dörtgenli klavyeyi tutturmak için kullanılacak şarj iğneleri, 44W şarj desteğine sahip 7860 mAh pil de tablette kullanıcıları bekleyecek. Tabletin arkasında ikili bir kamera modülünün bulunması da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER