Teknoloji

Vivo OriginOS 4’ün tanıtım tarihini açıkladı

vivo originos 4

Vivo, bu yılki geliştirici konferansını 1 Kasım’da Çin’in Shenzhen şehrindeki Fuar Merkezi’nde gerçekleştirecek. Şirket bu etkinlikte üç önemli yazılım duyurusu yapacak. Bunlardan biri mobil platformlar için geliştirilen yapay zekâ, diğeri ise Nesnelerin İnterneti cihazları için hazırlanan yeni işletim sistemi olacak. Vivo OriginOS 4’ü de aynı etkinlikte tanıtacak.

Etkinlikle ilgili detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak pek çok akıllı telefon üreticisinin yapay zekâya odaklandığı bir ortamda Vivo’nun da mobil platformlar için yapay zekâ geliştirmesinin şaşırtıcı bir şey olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Nesnelerin İnterneti cihazları için geliştirilen platform konusunda da henüz bir bilgi sızmış değil. Vivo Geliştirici Konferansı’nın başlamasına yaklaşık 15 gün olduğu için önümüzdeki dönemde bu platform hakkında bazı detayları öğrenmek mümkün olabilir. Şirketin bu platformun kapsamına mobil cihazları dahil etmesine ise pek ihtimal verilmiyor.

Vivo OriginOS 4 Android Açık Kaynak Projesi’nin parçası olmaya devam edecek

Vivo OriginOS 4, Android Açık Kaynak Projesi’nin bir parçası olmaya devam edecek. Bu işletim sistemi kullanıcıların karşısına ilk olarak büyük ihtimalle iQOO 12 ve amiral gemisi Vivo X100 serisinde çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER