Teknoloji

Vivo Origin OS birçok yenilikle geliyor, çıkış tarihi belli oldu

vivo origin os

Vivo Origin OS işletim sisteminin 9 Aralık’ta çıkaracağını doğruladı. Bu yeni versiyon şu anda Vivo cihazlarında etkin olan Funtouch OS‘nin yerini alacak şekilde tasarlandı.

Vivo’daki yazılım ekibi, ilk olarak kasım ayında, Vivo Filipinler Resmi Blogunda yeni bir işletim sistemi oluşturulduğunu duyurdu. Şirketin ilk duyurusuna göre, işletim sistemi, kullanıcıların yüksek, fütüristik bir deneyim yaşamalarına olanak tanıyan bir dizi geliştirme ekliyor.

Kullanıcı arayüzü, kullanıcılara daha sorunsuz bir deneyim sunmak amacıyla elden geçirildi. Yeni widget özelliği, kullanıcıların ana ekranın kendisinden en iyi uygulamalarına gitmelerine olanak tanıyor. Yükseltilmiş işletim sistemi, ayrıca bu güncellemeye dahil edilen 26 yeni harekete sahip. Kullanıcıların cihazlarındaki kontrollere erişim şeklini değiştirmelerine olanak tanıyor. Ses kontrolü, parlaklık ayarı, oyun ayarları kontrolü ve diğerleri gibi eylemlerin gerçekleştirilmesi daha kolay hâle geliyor.

vivo origin os

Bu işletim sistemi güncellemesinin bir parçası olarak, uygulama simgeleri yenilenmiş bir tasarımla daha akıllı bir görünüme kavuşuyor. Üstelik bazı temel Android 12 özellikleri ödünç alınıyor. Google, Android güncellemesinin bir parçası olarak Yakınlardakilerle Paylaşma özelliğini kullanıma sunmuştu. Aynı özellik, Origin OS ile Vivo ve iQOO cihazlarına da gelecek. Kullanıcılar yakında veri planlarını kullanmak yerine Bluetooth aracılığıyla yakındaki kişilerle fotoğraf, video ve dosya paylaşabilecekler.

İşletim sistemi, Vivo X60 Pro Plus ve Vivo X70 Pro Plus modelleri de dahil olmak üzere bu yıl piyasaya sürülen tüm Vivo cihazlarında kullanılabilecek.Vivo Origin OS alacak eski cihazların tam listesi ise tanıtımın yapılacağı günde açıklanacaktır. Android 12’nin yakın zamanlarda dağıtıma çıkmasıyla birlikte, Vivo’nun yeni işletim sistemine başka neleri dahil etmeyi seçtiğini ve ürün yelpazesi için ne kadar kapsamlı desteğin olduğunu görmek ilginç olacak.

İLGİLİ HABERLER