Teknoloji

Vivo NEX parçalarına ayrıldı, ilginç detaylar ortaya çıktı

vivo nex

vivo nexVivo NEX kısa süre önce gözler önüne çıkmış ve yükselen mekanizmaya sahip ön kamerasıyla dikkat çekmişti. Bu ilginç mekanizma, akıllı telefonun içinde nasıl bir yapının olduğu konusunda da merak uyandırmıştı. MyFixGuide tarafından yapılan parçalara ayırma işlemi, hem kamera mekanizmasının işleyişi konusunda fikir veriyor hem de telefonun içindeki ilginç detayları ortaya çıkarıyor.

Telefon ısıtıldığında arka panel yerine ekranın gevşemesi, MyFixGuide ekibinin dikkat çektiği noktalar arasında ilk sırada bulunuyor. Arka paneli açmak için bir bıçaktan yardım almak gerekirken, ekranın daha rahat biçimde yerinden çıktığı belirtiliyor. Bunun özellikle ekran tamiri konusunda kolaylık sağlayabileceği düşünülüyor.

NEX’in ekranında başka ilginç unsurlar da bulunuyor. Ekrana entegre edilen parmak izi tarayıcısının Vivo X21 UD’de kullanılan tarayıcıyla aynı olmadığı görülüyor. X21 UD ekrana entegre parmak izi tarayıcısına sahip ilk cihaz olması açısından önem taşıyor. X21 UD’de parmak izi tarayıcısı ekranın küçük bir bölümünü kapsarken, NEX’te ekranın yarısı parmak izi sensörü vazifesi görüyor.

Yükselen kamera mekanizmasının ise tekleyerek çalışan bir motor ile işlediği görülüyor. Sistemde yaylı bir yapı da görülse de, bu yaylı yapının bir tür minder olarak kullanıldığı ve yükseltme ya da alçaltmada bir rol oynamadığı anlaşılıyor. Selfie çılgınlığının yaşandığı günümüzde bu motorun ne kadar dayanacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

Parçalara ayırma işlemi ahize hoparlörünün görevini üstlenen çizgisel titreşim sistemini de gözler önüne seriyor. Xiaomi Mi Mix’te aynı iş için pizoelektrik seramikler kullanılıyor. Farklı materyaller tercih edilse de, sistem aynı şekilde işliyor.

Vivo NEX, yenilikçi yapısını parçalara ayırma işlemiyle kanıtlıyor. Ancak telefonda kullanılan bileşenlerin özel olması, cihazın tamir maliyetinin de normalden yüksek olacağı anlamına geliyor. Bunun müşteri tercihlerini etkileyip etkilemeyeceği zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER