Teknoloji

Vivo Nex Dual Display Edition’ın daha uygun fiyatlı versiyonu yolda

vivo nex dual display edition
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çinli akıllı telefon üreticileri, çentik yerine kullanılabilecek alternatifler konusunda rakiplerine kıyasla daha farklı ve cesur çözümler denemekten çekinmiyor. Bu üreticilerden biri olan Vivo, şimdiye kadar iki farklı yaklaşımı denemiş durumda. Nex S’te ön kamerayı özel bir mekanizmaya yerleştiren şirket, Vivo Nex Dual Display Edition ile daha da ilginç bir yaklaşım uygulamış ve telefona ön kamera yerine ikinci bir ekran yerleştirmişti. Çift ekran deneyimini yaşamak isteyen ancak maddi açıdan bunu karşılayamayanları da düşünen Vivo, akıllı telefonun uygun fiyatlı bir versiyonu üstünde çalışıyor gibi görünüyor.

Aynı zamanda Nex 2 olarak da anılan Nex Dual Display Edition, görsel açıdan oldukça etkileyici bir telefon. Teknik özellikleri de oldukça güçlü olan cihaz, 2018’in sonlarında resmiyet kazanmasına rağmen yılın en etkileyici akıllı telefonlarından biri olmayı başarmıştı. Ancak 4998 yuanlık (3856 TL) fiyatı da Nex Dual Display Edition’ı Çin’in en pahalı akıllı telefonları arasına sokmuştu. Vivo bazı tavizler ve fedakarlıklarla bu fiyatı daha da aşağıya çekmeyi planlıyor.

Çin’in akıllı telefon sertifika kurumu TENAA’nın belgelerinde görülen Vivo V1820 isimli telefon, Nex Dual Display Edition’ın uygun fiyatlı bir versiyonu gibi görünüyor. TENAA’nın belgelerine bakıldığında iki cihaz arasında görsel açıdan büyük fark olmadığı anlaşılıyor. Vivo V1820’de de 2340 x 1080 piksel çözünürlük 6.39 inçlik ana ekrana 1920×1080 çözünürlüklü 5.49 inçlik ekran eşlik ediyor.

İki cihaz arasında en temel farklardan biri kamera modülünde olacak gibi görünüyor. Standart Nex Dual Display Edition, 12 megapiksel, 2 megapiksel ve ToF sensörlerden oluşan üç lensli bir kamera modülü bulunuyor. Vivo V1820’de ise 12, 13 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerin bulunduğu bir model yer alıyor.

Vivo Nex Dual Display Edition ile V1820 arasındaki en büyük fark ise teknik kadroda yer alıyor. İşlemci Snapdragon 710’a çekilirken, bu işlemciye eşlik eden bellek kapasitesi de 8 GB’ye iniyor. Cihaza enerjisini 3250 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor. Vivo daha önce benzer bir stratejiyi Nex S’in ardından çıkardığı Nex A’da uygulamıştı. Nex Dual Display Edition’ın uygun fiyatlı versiyonuyla ilgili detaylar içinse resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER