Manşetler

Vivo NEX 3 resmen tanıtıldı: Snapdragon 855 Plus işlemci, şelale ekran

vivo nex 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo NEX 3, birkaç aydır etrafta dolaşan sızıntıların ve doğrudan Vivo tarafından verilen ipuçlarının ardından sonunda resmiyet kazandı. Şirket tarafından “Waterfall FullView” olarak adlandırılan şelale ekran, NEX 3’ün görünürdeki en dikkat çekici özelliği olarak öne çıkıyor. Vivo’dan verilen bilgiye göre, bu OLED panel cihaza yüzde 99.6’lık bir ekran-kasa oranı sağlıyor.

1080p çözünürlüklü 6.89 inç büyüklüğündeki ekran, aşırı kavisli yapısı nedeniyle kenara başka bir tuşun yerleştirilmesine izin vermiyor. Vivo, bu eksikliği Touch Sense adını verdiği sanal tuşlarla kapatmayı amaçlıyor. Bu sanal tuşlar, dokunsal geri bildirim sistemiyle çalışıyor. Vivo, bu sistemi daha önce deliksiz ve düğmesiz konsept telefonu Apex’te kullanmıştı.

NEX 3’ün Apex kadar füturistik olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak cihazın teknik bakımından Android pazarındaki amiral gemileriyle aynı çizgide olduğu rahatlıkla söylenebilir. Hem 4G hem de 5G versiyonları bulunan telefon, Qualcomm Snapdragon 855 Plus işlemci taşıyor. Buhar çemberli bir soğutma sistemine sahip olan telefonda 4500 mAh kapasiteli bir pil mevcut. Bu pil, Super FlashCharge 44W hızlı şarj desteğine sahip. Parmak izi tarayıcısı da 6.89 inçlik ekranın içine yerleştirilmiş.

Vivo NEX 3 ne zaman piyasaya çıkacak?

Akıllı telefonun arkasında Vivo’nun “Lunar Ring” olarak adlandırdığı üç lensli bir kamera sistemi bulunuyor. 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 13 megapiksellik telefoto ve ultra geniş açılı lensler eşlik ediyor. Telefonun açılır mekanizmaya yerleştirilen ön kamerası ise 16 megapiksel çözünürlüğe sahip.

vivo nex 3Vivo NEX 3 için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak şirketten verilen bilgiye göre, telefon önümüzdeki aylarda Asya-Pasifik bölgesinde Güneydoğu Asya’da ve diğer bölgelerde raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER