Teknoloji

Vivo iki yeni katlanabilir telefon üstünde çalışıyor

Vivo X Flip

Vivo tarafından Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne sunulan iki yeni ticari marka başvurusu, şirketin iki yeni katlanabilir telefon üstünde çalıştığını gösteriyor. Bu telefonların adının V Flip ve S Flip olması, Vivo’nun söz konusu cihazlarda “istiridye kabuğu” tasarımını tercih edeceğinin sinyalini veriyor.

Hâlihazırda şirketin ürün portföyünde X Fold 2 adını taşıyan standart bir katlanabilir telefon ve X Flip adını taşıyan dikey katlanan bir telefon bulunuyor. Bu iki modelin amiral gemisi olarak konumlandırıldığını düşününce V Flip ve S Flip’in orta segmente yerleştirilmesi muhtemel görünüyor.

Motorola kısa süre önce Razr 40 ikilisini gözler önüne çıkarmıştı. Burada standart Razr 40 modeli, daha uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon olarak konumlandırılmıştı. Samsung’un da daha uygun fiyatlı katlanabilir telefonlar çıkarmayı planladığı söylentiler arasında yer alıyor.

Vivo yeni trendin öncülerinden biri olabilir

Dolayısıyla Çinli üreticinşn iki adet uygun fiyatlı katlanabilir telefon sunma ihtimali kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Diğer katlanabilir telefon üreticilerinin de henüz fazla dokunulmamış bu alana adım atması sürpriz olmayacaktır.

Katlanabilir telefon pazarı olgunlaştıkça ve katlanabilir ekran teknolojisi daha erişilebilir hâle geldikçe, uygun fiyatlı katlanabilir telefonların sayısı da artacaktır. Vivo da bu trendin öncülerinden biri olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER