Teknoloji

Vivo Hindistan’da Samsung’u geçmeyi başardı

vivo pad 200w

Vivo yılın geride kalan ilk üç ayında Hindistan’da Samsung’dan daha fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi başardı. Canalys’in verilerine göre ortaya çıkan bu durum bir ilk niteliğini de taşıyor.

Şirketin mağazalara satışları yıldan yıla iki katına çıkarak 6.7 milyon birime ulaştı ve bu da pazarın neredeyse yüzde 20’sine karşılık geliyor. Böylelikle Vivo, 10.3 milyon birim ürün hacmi ve yüzde 31’lik pazar payına sahip olan Xiaomi’nin arkasından ikinci sırada geliyor. Samsung’un sevkiyatları ise yüzde 14 azalarak 6.3 milyona geriledi. Şirket, bu şekilde Realme ve Oppo gibi markaların önünde üçüncü sırada yer aldı.

Genel olarak bakıldığında Hindistan pazarı yıldan yıla yüzde 12’lik büyüme gösterdi. Üstelik ülkenin mart ayının sonunda sokağa çıkma yasağı uygulamaya başlamasına rağmen bu tablo ortaya konuldu. Bu arada Vivo’nun Realme ve Oppo’nun yanında bir BBK Electronics markası olduğunu belirtelim. Eğer bu üç markanın satışlarını toplarsak, aynı zamanda OnePlus’a da sahip olan bu büyük Çin birliği yüzde 40’ı aşan pazar payıyla birinci sırayı rahatlıkla alıyor.

Ne var ki, Canalys analisti Madhumita Chaudhary Vivo’nun zaferini biraz “acı-tatlı” olarak yorumluyor. Şirket Hindistan’da epey popüler olan Twenty20 kriket ligi olan ve her ilkbaharda düzenlenen Hindistan Premier Ligi’nin ana sponsoru konumunda bulunuyor. Chaudhary, Vivo’nun sevkiyatlarının yüksek stok miktarını garanti altına alma hedefiyle yapıldığını da iddia ediyor. Koronavirüs nedeniyle sezon ertelendiği için Vivo’nun, sokağa çıkma yasağı kalksa bile hedeflediği müşteri satışını yakalaması pek kolay olmayacak gibi görünüyor.

Yine de ortaya konulan rakamlar, beklenmedik salgının etkileri hesaba katılmış olmasa bile, Vivo’nun Hindistan’da yükselen bir marka gücü olduğunu ortaya koyuyor. BBK’nin hakimiyeti de giderek artıyor. Bu yılın başlarında Türkiye pazarına giren Realme de Hindistan’da iyi bir grafik ortaya koyuyor. Şirket geçen yıldan bu yana Hindistan’daki sevkiyatlarını yüzde 200 oranında artırdı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER