Manşetler

Vivo ilk artırılmış gerçeklik gözlüğünü duyurdu

vivo ar glass artirilmis gerceklik

Vivo ilk artırılmış gerçeklik gözlüğünü MWC Şanghay’da duyurdu. Henüz prototip aşamasında olan ürün, Vivo AR Glass adını taşıyor. İki şeffaf ekranı bulunan ve 6DoF takip özellikli gözlük, görece hafif bir cihaz profili çiziyor. Gözlük, Vivo’nun ismi henüz belirlenmeyen ilk 5G telefonuna bir kablo aracılığıyla bağlanacak.

Vivo’dan yapılan açıklamaya göre, AR Glass için şimdilik beş adet kullanım senaryosu belirlenmiş durumda: Oyun, ofis işleri, “5G sinema”, yüz tanıma ve nesne tanıma. Şirket tarafından yayınlanan tanıtım videosunda kullanıcılar yemek masasında oyun oynarken veya sanal bir deniz anasıyla koltukta otururken görülüyor.

Vivo artırılmış gerçeklik gözlüğü için şimdilik bir fiyat açıklamış değil. Gözlüğün ne zaman piyasaya çıkacağı da bilinmiyor. Ancak şirket ilk 5G telefonunu yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yeni bir marka stratejisine geçiş yapan şirket, önümüzdeki dönemde ürün portföyünü akıllı saat ve artırılmış gerçeklik gözlüğü gibi ürünlerle genişletmeyi ve 5G telefonlarını desteklemeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER