Teknoloji

Vivo’dan arka rengi değişen ilginç akıllı telefon konsepti

vivo renk değiştiren telefon

Türkiye pazarına yeni giriş yapan Vivo, şimdiye kadar gördüğümüz en ilgi çekici telefonlardan bir tanesini üretti. Çinli sosyal ağ Weibo’da yayınlanan ve Android Authority’nin dikkat çektiği video yeni telefonu doğruluyor. Henüz adı veya çıkış tarihi verilmeyen telefonun arka yüzünün rengi bir tuşa basılınca değişiyor.

Şirket, elektro ritmik cam kullanarak bu baş döndürücü efekti yerine getirdiğini söylüyor. Aynı teknolojiyi One Plus da arka kamerasının kullanılmadığı zamanlarda gizlendiği konsept telefonu Concept One‘da kullanmıştı. OnePlus’ın CES 2020’e gösterdiği tasarımda elektrik sinyali camın şeffaf ve opak yapı arasında geçmesini sağlıyordu. Vivo’nun uygulamasında ise bu teknoloji daha da ileri götürülerek telefonun arka camının rengi değiştiriliyor. Bu da işleri daha eğlenceli hâle getiriyor.

Işığa tutulduğunda farklı renge dönüşen arka tasarımı barındıran telefonları görmeye alıştık. Örneğin Huawei P20 Pro, bu akımın ilk öncülerinden bir tanesi olmuştu. Vivo’nun konseptinde ise bu ilgi çekici durum için bir ışığa ihtiyaç yok. Kenardaki düğmeye bastığınızda arkadaki renk beyazdan maviye dönüşüyor, ayrıca kısa süreliğine lila tonları da görülüyor.

Vivo’nun bu konsepti gösterdiği telefonun tasarımı en son amiral gemisi X50 modeline çok benziyor. Yakın zamanda bu telefonun arka rengi değişen özel bir versiyonunu görür müyüz? Bu sorunun cevabı için biraz daha beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER