Teknoloji

Vivo Apex konsept telefonu 12 Haziran’da tanıtılıyor

vivo apex
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vivo apex

Vivo geçtiğimiz şubat ayında ön gösterimini gerçekleştirdiği Apex adlı konsept telefonun üretim hattına girecek versiyonunun tanıtımı için ön davetiyeleri gönderdi. Vivo Apex, üç etkileyici teknolojiyi bünyesinde barındıran bir telefon olarak dikkat çekmişti.

Apex’in ekranı telefonun ön yüzünün neredeyse tamamını kaplıyor, böylelikle onu dünyanın en yüksek ekran-gövde oranına sahip telefon yapıyordu. Ön kamera bu nedenle açılır mekanizmaya taşınmıştı. Öte yandan parmak izi okuyucusu da ekrana entegre edilmiş ve ekranın alt yarısının herhangi bir yeri parmak izini okutmak için kullanılabiliyordu. Şimdi sorulan soru şu; Vivo’nun zamanında gösterimini gerçekleştirdiği bu teknolojilerin ne kadarı piyasaya çıkacak cihazda yer alacak? Bunu 12 Haziran’da Şangay kentinde düzenlenecek olan tanıtımda göreceğiz.

Vivo’nun davetiyesinde, “Vivo’nun vizyonunun Apex FullView Concept Smartphone ile devam ettirildiği” belirtiliyor. Aynı zamanda, Vivo’nun 2018 FIFA Dünya Kupası’nın resmi akıllı telefonu olduğunu gösteren ilk reklam filminden bir parça da yer alıyor. Reklamda, büyük ve etkileyici bir ekran, çentiksiz ve çerçevesiz bir biçimde görülüyor. Ön kamera da cihazın kenarından ortaya çıkıyor ve video görüşmesi gerçekleştiriliyor. Anlaşılan o ki, yukarıda belirttiğimiz ilk iki teknoloji Vivo’nun piyasaya sunacağı cihazda bulunacak. Sadece ekranın bir yarısının parmak izi okuyucu olarak işlemesini sağlayan teknolojinin varlığı bilinmiyor. Ancak Vivo’nun bir başka ekran içi parmak izi okuyucu çözümü mevcut ve bu da hâli hazırda piyasaya çıkmış cihazda yer alıyor.

vivo apex davetiye

Gerçek anlamda ön yüzün tamamen ekranla kaplı olduğu telefonların yarışı devam ediyor. Apple, iPhone X’u “tamamen ekranla kaplı” bir telefon olarak lanse etmişti, ancak buna rağmen telefonun ekranında bir çentik bulunuyordu. Daha sonra kızak mekanizmalı Doogee prototipini ve Lenovo Z5‘i gördük. Haziran ayında tanıtılması beklenen Lenovo Z5’in yüzde 95 gibi bir ekran-görüntü oranının olacağı belirtiliyor. Ancak bu cihazın 12 Haziran’dan önce tanıtılıp tanıtılmayacağını şu an için bilmiyoruz.

İLGİLİ HABERLER