Teknoloji

Vivo 2021’de küresel büyümesini hızlandırmayı hedefliyor

Vivo Android telefonlarıyla Türkiye'ye giriyor

ABD’nin Huawei’ye uyguladığı yaptırımlar, akıllı telefon pazarındaki diğer Çinli üreticiler için bir tür fırsat niteliği taşıyor. Bu grupta Xiaomi ve Oppo’nun yanında öne çıkan isimlerden biri olan Vivo, 2021 hedeflerini açıkladı. Küresel pazardaki varlığını daha belirgin hâle getirmeyi hedefleyen şirket, dijital uygulama ekosistemini büyütmeyi ve fotoğrafçılık kapasitesini de yukarı çekmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Vivo’nun küresel bilinirliğinin aynı seviyede olduğunu söylemek zor. Dünyanın en kalabalık ülkeleri Çin ve Hindistan’da hatırı sayılır bir kitlesi bulunan şirket, 2020’de başta Batı Avrupa olmak üzere yeni pazarlara giriş yapmıştı. Bu yıl orta ve üst segment cihazlarla yeni pazarlardaki etkisini artırmayı hedefleyen şirket, ABD konusunda ise sessizliğini koruyor.

Ancak yeni pazarlarında Vivo’yu Apple ve Samsung gibi iki zorlu rakibin beklediğini de unutmamak gerekiyor. Çinli üretici, bu rekabette yeni iş ortağı Zeiss’a bir hayli güveniyor gibi görünüyor. Vivo’nun optik alanının önde gelen isimlerinden biri olan Zeiss’ın yanı sıra bizzat kendi imzasını taşıyan Gimbal Kamera Sistemi’ne inandığını da belirtmek gerekiyor.

Vivo kendisini bir akıllı telefon üreticisi olmaktan daha yukarıda konumlandırıyor. Dijital ürünlerin etrafında şekillenen bir ekosistem oluşturmayı amaçlayan şirket, cihazlarının yanı sıra V-Appstore isimli mağazada uygulamalar sunuyor. Buna ek olarak, VISION+ ile fotoğrafçılara özel içerikler sunulacak. Geliştiricileri ekosisteme çekmek için V-star isimli bir program da başlatılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER