Teknoloji

Vivaldi web tarayıcısı Philips Hue ampulleri kontrol edebiliyor

vivaldi-web-261116Web tarayıcısı denince herkesin aklına Google Chrome, Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi popüler tarayıcılar geliyor. Ancak hali hazırda kullanılabilecek yüzlerce farklı web tarayıcısı olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Bu tarayıcılardan bazıları sundukları sıra dışı özelliklerle fark yaratıp aradan sıyrılmaya çalışıyor. Opera’nın kurucularından Jon von Tetzchner’in imzasını taşıyan Vivaldi web tarayıcısı da söz konusu gruba ilginç bir yönüyle dahil oluyor.

Vivaldi’nin 1.5 numaralı sürümü, renk değiştirebilen Philips Hue ampullerin kontrol edilebilmesini sağlıyor. Vivaldi, bunun için yerleşik destek sunan ilk tarayıcı olduğunun altını çiziyor.

Philips Hue ampullerini kontrol etmenin çok sayıda farklı yolu bulunuyor. Web uygulamaları da ampullerin kontrolünde kullanılabiliyor. Vivaldi, bu imkanı herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan yapabilmesiyle övünüyor. Ampul ve tarayıcı aynı kablosuz ağa bağlı olduğu takdirde iki taraf arasında bir köprü kuruluyor.

Ancak bu entegrasyon tahmin edilenden biraz daha farklı bir şekilde işliyor. Kullanıcılar Vivaldi üzerinden ampulü manuel olarak kontrol edemiyor veya rengini değiştiremiyor. O anda Vivaldi’de aktif olarak görüntülenen sitenin hakim rengine göre Philips Hue ampulün rengi değişiyor.

Vivaldi web tarayıcısı başka yenilikler de sunuyor

Philips Hue entegrasyonu Vivaldi’nin sunduğu tek yenilik değil. Kullanıcılar yeni sürümle birlikte sekmeleri diledikleri biçimde gruplama imkanına kavuşuyor. Buna ek olarak, okuyucu modu ve web sayfası üzerine not alınmak istendiğinde otomatik biçimde ekran görüntüsünün alınması da yenilikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER