Ulaşım

Vision Mercedes Simplex: Mercedes’ten ilk modern otomobiline saygı duruşu

vision mercedes simplex

Mercedes‘in en yeni konsept otomobili, şirketin ilk modern otomobiline bir saygı duruşu niteliğini taşıyor. Vision Mercedes Simplex adını taşıyan araç, geçtiğimiz hafta Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilendi.

Yeni Simplex, Mercedes’in ilk modern otomobili olan 1901 çıkışlı 35 beygirlik Simplex’in günümüze uygun şekilde yeniden tasarlanmış versiyonu olarak tanımlanabilir. Simplex, motorlarla donatılmış tahta araçların ardından endüstriyi farklı bir noktaya yönlendirmişti.

Vision Mercedes Simplex’e çok sayıda yenilikçi fikir yerleştirilse de, Mercedes işin özünde otomobilin orijinaline sadık kalmayı seçmişe benziyor. Radyatörleri roze altınla kaplanan otomobilde orta ızgaranın yerini de araçla ilgili bilgileri animasyonla gösteren bir ekran alıyor. Kokpitin minimalist yapısına fazla dokunmayan Mercedes, sadece birkaç küçük ekranla sürüş için kritik bilgileri sürücüye göstermeye odaklanıyor.

Simplex tarza bir otomobile elektrikli bir aksam yerleştirmek, tahmin edilenden daha fazla çaba gerektiriyor. Günümüzün diğer prototip araçlarına göre daha düşük bir yerçekimi merkezine sahip olan Yeni Simplex, ilk bakışta oldukça yüksek sürüş keyfi yaşatacak bir araç gibi görünüyor.

Vision Mercedes Simplex gerekli bir araç mı?

Mercedes’in konsept otomobilini Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilemesinin de ayrı bir önemi olduğu söylenebilir. Tıpkı diğer otomobil fuarları gibi, Frankfurt Otomobil Fuarı da son yıllarda bir düşüş içinde. Buna ek olarak, fuar özellikle çevre aktivistlerinin protesto gösterilerine de sahne oluyor.

Vision Mercedes Simplex, günümüzün koşulları çerçevesinde değerlendirildiğinde anlamsız bir hamle olarak değerlendirilebilir. Özellikle sürücüsüz otomobiller ön plana çıkmışken böyle bir otomobilin varlığı daha çok sorgulanıyor. Yine de, Mercedes’in sürüş zevkine önem verenleri unutmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER