Teknoloji

Visa temassız ödemede kullanılabilecek yüzüğünü tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

visa temassiz odeme yuzukVisa kullanıcıların temassız ödeme yöntemiyle yaptıkları alışverişin bedelini ödemesini sağlayan NFC destekli bir yüzük geliştirdi. Ödeme süreçlerini hızlandırması amacıyla geliştirilen yüzük, alışverişlerde cüzdanı veya telefonu çıkarmaya gerek kalmadan terminale dokunarak işlemin tamamlanmasını sağlıyor. Küçük meblağlı alışverişler için bu çözümün fazlasıyla işlevsel olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Bu fikrin tamamen orijinal olduğunu iddia etmek ise pek mümkün değil. Daha önce NFC üzerinden temassız ödeme desteği sunmayı vadeden pek çok proje Kickstarter üzerinde destek aramıştı. Visa söz konusu yüzüğün şirket olarak desteklediği ilk aksesuar olduğunu belirtirken, bu durum Kickstarter’da boy gösteren diğer projelerin aradıkları desteği bulamayabileceği anlamına geliyor.

Visa temassız ödeme yüzüğü ilk olarak 2016 Rio Olimpiyatları’nda boy gösterecek 45 sporcuya verilecek. Şirket bu imkanı daha geniş kitlelere sunup sunmayacağı konusunda ise şu an için somut bir işaret göndermiş değil. Visa’nın onaylaması durumunda yakında aynı işlevi yerine getiren başka aksesuarlarla karşılaşmamız muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER