Teknoloji

Visa mobil ödeme sistemleri bu hafta içinde duyurulabilir

Visa’nın tepe yöneticisi Joseph Saunders şirketinin mobil ödeme stratejisini en erken bu haftadan itibaren faaliyete geçireceğini açıkladı. Müşterilerin ürün veya servisleri satın almak için cüzdanları yerine mobil cihazları kullanmasını amaçlayan Visa sonrasında ödeme ağı üzerinden işlem ücretleri veya reklam ortaklıklarıyla gelir elde etmeyi hedefliyor olabilir.

Visa’nın mobil ödemeler için kurmuş olduğu strateji konusunda oldukça ketum davranıyor, ancak bir yandan da bu alana para dökmeye devam ediyor. Müşterilerin akıllı telefonları ile kredi kartı ödemeleri yapmasına olanak sağlayan bir cihaz geliştirmiş olan Square adlı mobil perakende servisleri şirketine yatırım yapmış olan Visa ayrıca Gap ile, Gap mağazaları yakınındaki müşterileri yazılı mesajlarla indirimler ve fırsatlar hakkında bilgilendiren bir program üzerinde de çalışıyor.

Saunders, geliştirmekte oldukları mobil ödeme sisteminin beş özelliği taşıması gerektiğinin altını çiziyor: Uygunluk ve basitlik, standardizasyon, birlikte işlerlik, küresel erişirlik ve güvenlik. Şimdiye kadar rakiplerinin geliştirdikleri çözümlerin tüm kriterleri bir seferde karşılayamadığını söyleyen Visa yöneticisi, şirketinin şimdiye kadar fiziksel ortamdaki çözümlerde tüm bu kriterleri sağladığını ve şimdi aynı standardı çevrimiçi ve mobil arenaya taşımakta olduğunu belirtti.

İlgili – AllThingsDigital

İLGİLİ HABERLER