Manşetler

Vintique iOS Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hem iOS hem de Android için gerçekleştirilen uygulama incelemelerine bakıldığı zaman fotoğraf ile uygulamaların diğer türlere nazaran daha öne çıktığı görülüyor. Uzun süredir fotoğraf makinesi ve video kamera olarak kullanılan cep telefonlarının akıllı hale gelmesi ve kamera teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte daha net fotoğraflar çekmek mümkün hale gelirken, uygulamalar sayesinde fotoğrafları bambaşka bir forma sokmak ve kusurlarından arındırmak da fazlasıyla kolaylaşmış durumda. Instagram gibi uygulamalar fotoğrafseverler için bir efekt uygulamasından ziyade bir sosyal ağ işlevi görürken, temel olarak fotoğraf düzenleme işlevi gören ve kullanıcılarına zengin efektler, filtreler sunan uygulamaların sayısı da oldukça fazla. Vintique de bu uygulamalardan biri.

Vintique’in birçok muadilinin olması itibariyle kullanıcılarına özgün bir servis ve içerik sunduğundan söz etmek pek de olası değil. Ancak, rekabetin geniş bir alana yayıldığı bu segmentte içerik kadar sunum da önemli olduğu için Vintique’i değerlendirmek ve kıyaslamak daha mümkün hale geliyor. Temel işlevi beklenildiği gibi fotoğraf düzenleme olan Vintique’i popüler benzerleri ile karşılaştırmak gerekirse Instagram’a göre daha geniş çapta filtre seçenekleri sunduğu, ancak Camera +’a göre biraz daha komplike bir yapıda olduğu ve daha az seçenek sunduğu görülüyor.

Özellikle iPhone 4S ve üstüne özgü fotoğraf kalitesi için seçilen çözünürlükte düzenleme yapmanın uygulama içi satın almaya bağlı olması biraz can sıkıyor. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için kullanılabilecek çerçevelerin de uygulama içi satın alma yoluyla kullanılabilmesi de benzer duygulara yol açıyor.

İlk projenin gerçekleştirilmesi esnasında kullanıcılara uygulama içinde yol göstermesi babında bazı bilgiler veriliyor. Dileyen kullanıcılar tüm projelerinde bu yardımı alırken, dileyenler de yardım olmaksızın yollarına devam ediyorlar. Uygulamanın en güzel yanlarından biri olarak göze çarpan ilk şey ise fotoğrafta geometrik ayarların pratik bir biçimde gerçekleştirilmesi.

Ayrıca kullanıcıya sunulan geniş filtre yelpazesi sayesinde tercih yapmak zor hale gelse de fotoğrafları farklı biçimde zenginleştirme imkanın olması da işleri biraz daha güzel hale getiriyor. Seçilen bu filtrelerde de ince ayar yapmanın mümkün olduğunu hemen belirtelim.

Uygulamada fotoğraflara klasik ayarlar olarak tanımlayabileceğimiz parlaklık, doygunluk vb. ayarlar da yapılabiliyor. Bütün bunların ardından hazır hale gelen fotoğrafı paylaşmak için ise muhtelif yollar mevcut. Kamera Rulosu’na kaydetme seçeneği dışında doğrudan Instagram üzerinden paylaşma, Facebook, Flickr veya Twitter üzerinden paylaşma, iPhoto’ya ya da iOS cihazda yer alan benzer uygulamalar üzerinden de fotoğrafı paylaşmak mümkün.

En kalabalık kategorilerden biri olarak nitelendirebileceğimiz Fotoğraf ve Video kategorisinde çok sayıda muadili bulunan Vintique özellikle ince noktalara verdiği önem ve filtreleri ile kendisini farklı bir yere koyabiliyor. Ancak, uygulamanın halen eksik noktalarının olduğu da bir gerçek. Buna rağmen Apple editörleri tarafından Haftanın Uygulaması seçilen uygulamayı kişisel olarak denemekte ve bir köşede tutmakta fayda var.

İlgili >> App Store

İLGİLİ HABERLER