Eğlence

Vine kullanıcılarına görmek isteyebilecekleri içerikleri özel kanalda sunacak

vine videoları

vine-sizin-icin-181215

Yeni kullanıcılar adına Twitter’da bir şeyler bulmak, kimi zaman oldukça zor olabiliyor. Şirket, bu nedenle yılın büyük bir kısmını kullanıcılarına görmek isteyebilecekleri içerikleri göstererek geçirmişti. Twitter’ın sahibi olduğu Vine, aynı problemi “Sizin İçin” adını verdiği kişiselleştirmiş bir kanalla çözmeye çalışıyor.

Vine’ın yeni akışı, kullanıcıların ilgileri doğrultusunda beğenebilecekleri içeriklerle doldurulacak. “Sizin İçin” sekmesiyle kullanıcılar, Twitter’ın kısa video platformunu daha derinlemesine biçmde keşfetme şansına kavuşacak.

Platformun resmi blogundan Luis Tandalla imzasıyla yapılan açıklamada, platformdaki eğlencenin ana akışta görülen içeriklerden çok daha öteye geçtiği belirtildi ve gözden kaçmış olabilen ya da takip edilmeyen kişilerin “Sizin İçin” kanalı sayesinde keşfedebileceğini ifade etti.

Sizin İçin kanalında şu anda sadece Vine iOS uygulamasında

Şu an için sadece platformun iOS uygulamasında bulunan “Sizin İçin” kanalının kısa süre içinde Android’e de geleceğinin sözü, Twitter tarafından verildi.

Twitter’ın içerik önerme konusunda uyguladığı yöntemlerin sahibi olduğu Vine’da da kullanılması doğal bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Birbiriyle ilişkisi olan platformlar arasında bu tarz operasyon benzerlikleri sıklıkla görülebiliyor. Twitter’da kullanıcıların takip etmedikleri kişileri ait içerikleri görmekten pek hoşlanmadığı bilinse de, yapısı itibarıyla daha eğlenceli bir platform olan Vine’da bu önerilerin daha hoş karşılanacağı söylenebilir. Kısa video servisinde içeriklerin ayrı bir kanalda gösterilmesi de, kullanıcıların özelliği hoş karşılamasında önemli bir faktör olacaktır.

İLGİLİ HABERLER