Eğlence

Vine’ın kurucusu benzer bir platform üzerinde çalışmaya başlayacak

vineKısa videolar hazırlamayı mümkün kılan ve aynı zamanda bir sosyal platform olarak işleyen Vine, 2012’de Twitter tarafından satın alındıktan sonra hatırı sayılır bir popülariteye ulaşmıştı. Ancak zamana yenik düşen uygulama, 2017’nin başlarında kapatılmıştı.

Servisin kurucularından biri olan ve aynı zamanda CEO’luğunu da yürüten Dom Hofmann, uygulamayı yeniden canlandırmaya karar verdi. Bunu başka bir isim altında yapacak olan Hofmann, kullanıcılara eski uygulamanın daha gelişmiş bir versiyonunu sunmayı planlıyor.

Konuya ilişkin planlarını Twitter üzerinden paylaşan Hofmann, detay vermekten kaçındı. Proje için gerekli maddi kaynağı kendisinin sağlayacağını söyleyen Hofmann, bunu bir tür “dış proje” olarak gördüğünü belirtti. Hofmann, hâli hazırda mesaisinin ciddi kısmını Interspace adını taşıyan girişimine ayırıyor.

Vine hayranlarının sabırlı olmasında fayda var

Dolayısıyla Hofmann’ın Vine’ı canlandırmaya yönelik projesinin somut meyveler vermesi zaman alacak gibi görünüyor. Bu nedenle uygulamanın hayranlarının biraz sabırlı olması gerekiyor. Yine de; kendi yıldızlarını yaratan ve özel kitlesini oluşturan bir uygulamanın, başka bir isimle de olsa, geri dönme ihtimali heyecan yaratıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER