Teknoloji

Vine güncellemeyle daha iyi düzenleme işlevine ve daha sonra paylaşma özelliğine kavuştu

Twitter’ın sahibi olduğu kısa video servisi Vine’ın iPhone ve Android uygulamaları gerçekleştirilen son güncellemeyle önemli özelliklere sahip oldu. Bu güncellemeyle birlikte 6 saniyelik kısa videoları hazırlamak biraz daha kolaylaşırken, kullanıcıların birkaç video üzerinde çalışması ve bunları daha sonra düzenleyerek paylaşması mümkün hale geldi.

vine-guncelleme-251013

Sessions adı verilen bu yeni özellik sayesinde Vine kullanıcıları üzerinde çalıştıkları videoları kaydedebilecek ve daha sonra bu çalışmalarını sürdürebilecek. Uygulamanın daha önceki sürümlerinde kullanıcıların çektikleri videoları o anda paylaşmaları gerekiyordu. Sistemde en fazla 10 video saklanabileceği belirtilirken, ekranın sağ altındaki ikona dokunarak daha önce başlatılan projelere devam edilebiliyor.

Zaman Yolculuğu adını taşıyan özellik ise kullanıcıların bir video üzerinde çalışırken bir kareyi çıkarmasına, bir karenin yerini değiştirmesine veya o paylaşımın tamamını yeniden organize etmesine izin veriyor. Daha önceki sürümlerde kullanıcıların bu tarz bir düzenleme yapma şansı mevcut değildi. Yeniden organizasyon işlemi ekranda beliren yeşil çubuk üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Güncellemeye ilişkin olarak Vine tarafından yapılan açıklamada servisin amacının insanların dünyayı hareket halindeyken yakalaması ve paylaşması olduğu hatırlatılırken, bu nedenden dolayı Vine’ın gelişiminin sürdürüldüğü vurgulandı. Güncellenen uygulamalar iTunes App Store ve Google Play’deki yerlerini aldı.

İlgili >> Vine, iTunes App Store, Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER