Teknoloji

Vine fenomenleri uygulamayı kurtarmak için para istemiş

vine videoları

vine fenomenleriVine’ın vedası, platformun bazı büyük yıldızlarını pek de şaşırtmamışa benziyor. Paylaşımlarının izlenme sayılarının düştüğünü fark eden Vine fenomenleri, bir süredir Snapchat, Instagram ve YouTube gibi alternatif mecralara yönelmişti. Bazı popüler Vine kullanıcılarının platformu terk etmeyi düşündüğüne dair haberler birkaç ay önce gündeme gelmişti. O dönemde bazı kullanıcıların Twitter’dan Vine’da kalmak için para istediği söyleniyor.

Mic’ta yayınlanan habere göre, 18 popüler Vine kullanıcısı Twitter’dan aylık 1.2 milyon dolar talep etti. Vine yıldızları bu par karşılığında her ay 12 adet orijinal Vine çekme taahhüdünde bulundu.

Yeni ve orijinal içeriklerle platforma olan ilginin canlı kalacağını belirten fenomenlerin Vine’da bazı değişiklikler talep ettiği de söyleniyor. Yıldzların özellikle taciz içeren ve negatif yorumlara karşı gelişmiş bir filtre sistemi talep ettiği söyleniyor. Twitter’ın bu talebi geri çevirmesiyle birlikte küçük de olsa Vine’ın gidişatını değiştirme ihtimali bulunan proje rafa kalkmış oldu.

Vine fenomenleri tarafından sunulan teklif sosyal medya yıldızlarının gücünü gösteriyor

Bu teklifin kabulü de Vine’ın kendisini kurtarması açısında yeterli olmayabilirdi. Ancak fenomenlerin pazarlık edecek konuma gelmesi, sosyal medya yıldızlarının güçlerini göstermesi bakımından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER