Eğlence

Vine Camera kapatılan Vine’ın küllerinden yükselecek

vine camera

vine cameraTwitter Vine servisini kapatacağını geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Ancak görünen o ki, Vine bir şekilde yaşamaya devam edecek. Uygulamanın yaratıcıları ocak ayında “Vine Camera” olarak adlandırılan yeni bir uygulama çıkarıyor. Kullanıcılar altı saniyelik kısa videolar çekmeye devam edebilecek, ancak bunları paylaşmak sadece Twitter ile kısıtlı olacak. Videolar akıllı telefonlara indirilebilecek, ancak Twitter bunların sürekli tekrarlanan hâlde izlenebileceği tek platform olacak.

Eski Vine kullanıcıları uygulama içinden veya Vine.co web sitesinden tüm Vine videolarını indirebiliyor. Twitter, Vine.co sitesini açık tutmayı ve tüm videoları izlenebilir kılmayı planlıyor.

Twitter, geçtiğimiz ekim ayında Vine’ı, yeniden yapılanma planları kapsamında kapattığını açıklamıştı. Ayrıca bu planların kapsamında Twitter çalışanlarının yüzde 9’luk kısmının işine de son verilmişti.

Vine video platformu 2013 yılında açılmış ve kısa sürede bilinir hâle gelmişti. Ne var ki, popülaritesi belirli bir süre sonra azaldı. Bu da uygulamanın Vine Camera ile yepyeni bir forma dönüşmesine neden oldu. Aslına bakarsanız, bildiğimiz anlamdaki Vine öldü, ancak kalıntılarından yeni, ancak daha dar kapsamlı bir uygulama yükselecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER