Manşetler

Vine Apple Watch uygulaması çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vine-apple-watch-251115-1

Vine Apple Watch’a geldi. Yeni çıkan watchOS uygulaması sayesinde kullanıcılar boyut anlamında küçük olan videoları Apple Watch’un küçük ekranında izleme fırsatı bulacak. Bu arada Vine’ın çeşitli saat yüzlerinde kullanılabilecek bir komplikasyonu da bulunuyor, bu sayede video yükleyen Apple Watch sahipleri videolarının kaç kere oynatıldığını bileklerinden görme şansı yakalayacak.

Vine’ın Apple Watch uygulaması için çalışmalar en azından geçtiğimiz haziran ayından beri devam ediyordu. Bu uygulamanın ön gösterimi Apple etkinliği sırasında da gösterilmişti. Apple, Vine’ı watchOS 2’de uygulamaların video oynatabildiğini göstermek amacıyla sergilemeyi seçmişti. Ne var ki, Vine uygulamasının yayınlanması eylül ayında çıkan watchOS 2 güncellemesinden bir hayli sonra oldu.

Apple, Watch konusunda geliştiricilerden epey fazla destek görüyor, ancak Apple Watch uygulamalarının sağladığı deneyim konusunda farklı sesler yükseliyor. Bazı kullanıcılar watchOS uygulamalarını yavaş olarak nitelendiriyor ve iPhone uygulamalarının daha küçük alana hapsedilmiş versiyonu olarak görüyorlar. Vine ise Apple Watch’a uyumlu bir deneyim sunmak adına iyi şeyler yapmışa benziyor. Öne çıkarılmış Vine’lar ve favori hesaplardan videolar saat ekranından izlenebiliyor. Yine de, küçük ekrandan izlenebilen videoların yüklenmesinin nispeten yavaş olduğu belirtiliyor.

Apple Watch için yeni uygulamanın çıkmasının yanı sıra, Vine’ın iOS uygulaması da güncellendi, videoların keşfi için yeni bir yöntem sunuluyor. Kullanıcılar herhangi bir videoda sola sürükleme yaparak o videoyla ilgili diğer Vine kliplerini görüntüleme fırsatı sunacak.

vine-apple-watch-251115-2

İLGİLİ HABERLER