Teknoloji

Yeni Vine için bir işaret daha geldi

vine v2Kısa videoların yüklendiği sosyal ağ Vine, 2017’nin başlarında sahibi olan Twitter tarafından kapatılmıştı. Servis 6 saniyelik video formatıyla kendi yıldızlarını yaratmayı başarmış, ancak bu yıldızların büyük kısmı daha sonra çalışmalarını Instagram ve YouTube üzerinde sürdürmeyi tercih etmişti. Buna rağmen, platformun kapanması sosyal medya ekosisteminde üzüntüyle karşılanmıştı.

Ancak bu ayrılık yakında son bulabilir. Vine’ın kurucularından Dom Hofmann’ın platformu yeniden canlandırmak istediği geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Hofmann, projeyi mevcut işlerinin dışında bir “yan proje” olarak konumlandırabileceğini de belirtmişti.

Hofmann, projeye dair yeni bir işaret daha verdi ve Twitter hesabı aracılığıyla “V2” yazılı bir logo paylaştı. Söz konusu logoda orijinal Vine logosuyla aynı yazı tipi ve renklerin kullanılması da gözden kaçmadı. Bu logo ile sosyal medyada yeni bir dönemi açan servisin geri dönüşünü bekleyenlerin heyecanı biraz daha arttı.

Yeniden canlandırılan Vine’ın nasıl bir yapıda işleyeceği hâli hazırda belirsizliğini koruyor. Hofmann, daha önce yaptığı açıklamaların üzerine yeni bir bilgi paylaşmış değil. Şu an için tek bilinen, Hofmann’ın ana işinin Interspace isimli şirketi olduğu ve eski servisini yeniden canlandırmayı bir yan proje olarak gördüğü. Yine de, süreç ilerledikçe bu konuda daha fazla bilginin paylaşılacağı rahatlıkla söylenebilir. Hofmann da Twitter hesabı aracılığıyla bunun sözünü vermişti.

Diğer Vine kurucuları başka projelerle ilgileniyor

Vine yolculuğuna Dom Hofmann ile çıkan diğer isimler ise başka projelere yoğunlaşmış gibi görünüyor. Rus Yusupov ve Colin Kroll, HQ  ismini taşıyan yeni uygulamalarıyla dikkat çekici bir başarı yakalamış durumda. Ekim ayında yayınlanan uygulamaya 80 ila 100 milyon dolar arası bir değer biçiliyor. İlk olarak iOS’te kullanıcılarla buluşan HQ’nun Android uygulamasının da yakında Google Play Store’da yerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER