Eğlence

Vimeo yola bağımsız bir şirket olarak devam edecek

Çevrimiçi video paylaşım platformu Vimeo, pandemi dönemindeki hızlı büyümesinin ardından yola bağımsız bir şirket olarak devam edecek. Platform kuruluşundan kısa bir süre sonra Angie’s List, Ask, Dotdash ve kısa bir süre öncesine kadar Match Group’un sahibi olan medya ve teknoloji devi IAC’nin çatısı altına girmişti.

Vimeo’nun bağımsız bir şirkete dönüşme sürecinin 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla tamamlanması planlanıyor. IAC CEO’su Joey Levin, “Vimeo’nun kendi kanatlarıyla uçmasının ve muhteşem bir bağımsız şirket olmasının zamanı geldi” şeklinde konuştu. Vimeo’nun bağımsız bir şirkete dönüşerek yeni ürün ve satış özellikleri için kaynak sağlaması hedefleniyor.

2004’te kurulan Vimeo, uzun süre boyunca YouTube’a karşı daha profesyonel bir alternatif olarak değerlendirilmişti. Vimeo’da para ödeyen kullanıcılar, içeriklerindeki video oynatıcıyı özelleştirebiliyor. Videoları şifreyle koruma altına alma, özel site oluşturma, Google Analytics ile entegrasyon gibi özellikler de kullanıcılara sunuluyor. Dileyen içerik sahipleri, içeriklerini Vimeo’da kiralamaya açabiliyor.

Vimeo’nun hâlihazırda 200 milyon kullanıcısı bulunuyor. Pandeminin başlamasının ardından servisin 30 milyondan fazla yeni üye kazandığı belirtilirken, platforma 60 milyondan fazla yeni videonun yüklendiğine dikkat çekiliyor. Şirketin CEO’su Anjali Sud, Vimeo’nun canlı etkinliklere ev sahipliği yaptığının da altını çizdi.

Vimeo geçtiğimiz ay 150 milyon dolar kaynak sağlamıştı. Bu da platformun piyasa değerini 2.75 milyar dolara çıkarmıştı. Sud, bu yeni kaynak sayesinde Vimeo’nun kurumsal araçlarını ve canlı yayın özelliklerini kuvvetlendireceğini dile getirdi. CEO, yeni döneme hazır olduklarını vurgulamayı da ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER