Teknoloji

Vimeo 360 derece videoları desteklemeye başladı

vimeo 360Vimeo 360 derece videoları destekleyen video paylaşım platformları arasındaki yerini aldı. 360 derece videolara Vimeo’nun web sitesinden, mobil uygulamalarından ve çeşitli sanal gerçeklik başlıklarından ulaşılabilecek. YouTube’un söz konusu desteği 2015’te sunmaya başladığı göz önüne alınınca Vimeo’nun biraz yavaş kaldığı söylenebilir.

Biraz gecikmeli de olsa, 360 derece videoların desteklenmeye başlaması Vimeo için önemli bir adım niteliği taşıyor. Video paylaşım servisi, 360 derece video sahnesine girişini övgüye değer özelliklerin eşliğinde yapıyor.

8K içerik, monoskopik ve stereoskopik videolar, çevrim dışı HD video oynatma ve kullanıcılara 360 derece video izlerken kendilerini konumlama imkanı veren arayüz pusulası söz konusu özellikler arasında bulunuyor. Vimeo, bu açılım çerçevesinde “360 Video Okulu” adını verdiği çevrim içi bir ders programını da hayata geçiriyor. Bu program kapsamında sunulacak videolarda kullanıcılara 360 derece içeriklerin prodüksiyonu, çekimi ve düzenlenmesi konusunda bilgi verilecek.

Vimeo’dan yapılan açıklamada, şirketin daima en yüksek kaliteli videoları ulaştırmaya odaklandığının altı çizildi. Vimeo 360 derece video açılımıyla üst sınıf çözümlerinin 360 derece içerik hazırlayanlara da ulaştırıldığını belirtti.

Vimeo 360 derece içerikleri üç sanal gerçeklik başlığında kullanıcılara ulaştıracak

Vimeo’daki 360 derece içeriklere servisin web sitesi ile iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebilecek. Buna ek olarak; Zeiss VR One, Samsung Gear VR ve Google Daydream sanal gerçeklik başlıklarının sahipleri de Vimeo’daki 360 derece içerikleri izleyebilecek. Oculus Rift ve HTC Vive için 360 derece içerik desteği ise yakında hayata geçecek.

İLGİLİ HABERLER