Teknoloji

ViewSonic’ten iki tablet, bir çift SIM kartlı telefon: ViewPad 10pi, ViewPad 10e, ViewPhone 3

ViewSonic, CES 2012’de bir çift 10 inç tablet ve bir de akıllı telefon tanıttı. Viewsonic ViewPad 10pi’nin içinde Intel Oak Trail Z670 işlemci yer alıyor. 1280 x 800 çözünürlüklü IPS dokunmatik ekrana sahip olan bu tablet hem Windows 7 hem de Android 2.3 Gingerbread işletim sistemlerini çalıştırıyor.

ViewPad 10pi modelinde ViewSonic’in özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ViewScene UI da yüklü geliyor, böylelikle kullanıcılar Windows 7 işletim sistemini daha rahat bir şekilde kullanabiliyor. ViewSonic ViewPad 10i’nin ocak ayı sonunda 849$’lık yurtdışı satış fiyatıyla piyasaya sunulması bekleniyor. ViewSonic’in Honeycomb ve Ice Cream Sandwich dururken neden Gingerbread ile yetindiğini merak edebilirsiniz. Bu büyük ihtimalle Android’in x86 işlemcilerinde çalışma alanının en azından şimdilik kısıtlı olmasından kaynaklanıyor olmalı. Gingerbread’in 10 inç’lik yüksek çözünürlüklü ekranda verimli bir şekilde çalışacağını söylemek de güç.

ViewSonic ViewPad 10e modeli tamamen Android ile çalışan bir ürün, ancak o da Gingerbread’e takılıp kalmış durumda. 1 GHz’lik Cortex A8 işlemci barındıran bu tablet 200 saatin üzerinde bekleme süresi vadediyor. 9.1 mm’lik kalınlığa sahip olan tablette yer alan IPS ekran ucuz tabletlerde sıklıkla rastlanan kötü ekran probleminin yaşanmamasını sağlayacaktır. Bu arada ViewPad 10e’de Android Market erişiminin olmadığı belirtiliyor, bu da üçüncü taraf uygulama mağazalarına muhtaç olunduğu anlamına geliyor. ViewSonic ViewPad 10e modeli de ocak sonunda 299$’lık yurtdışı satış fiyatıyla piyasada olacak.

ViewSonic bu iki tabletin yanında bir de ViewPhone 3 adlı telefonu tanıttı. Çift SIM kart destekli bu üründe Android 2.3 Gingerbread çalışıyor. 279$’lık yurtdışı satış fiyatına sahip olacak bu üründe yer alan çift SIM kart desteği sayesinde kullanıcılar özel ve iş numaralarını aynı cihaz üzerinden kullanabilir. WiFi, Bluetooth, HSDPA bağlantı desteği barındıran telefonda 800 MHz işlemci ve 3.5 inç ekran yer alıyor.

İlgili – ViewSonic

İLGİLİ HABERLER