Teknoloji

ViewSonic’in Android’li ve Android/Microsoft OS çift başlangıçlı tabletleri IFA 2010’da olacak

ViewSonic gelecek ay başlayacak olan IFA 2010’a iki yeni tablet cihazıyla birlikte geliyor. Bu ikiliden 7 inç’lik ViewSonic ViewPad Android işletim sistemiyle çalışıyor ve biri fotoğraf çekimi diğeriyse video görüşmeleri olmak üzere iki tane kamera barındırıyor, ayrıca WiFi ve 3G desteğine de sahip.

Adı henüz konulmamış 10 inç’lik model ise hem Android’le hem de henüz açıklanmayan bir Microsoft işletim sistemiyle çalışıyor, burada en kuvvetli ihtimal Windows Embedded Compact 7.

ViewSonic küçük ekranlı tableti için daha fazla ayrıntıyı açık etmiş durumda. ViewPad 7 modeli GPS, Bluetooth, G sensörü, USB, microSD kart yuvası ve uygulama mağazası erişimiyle birlikte gelecek. Bu uygulama mağazasının Android Market olup olmadığı belli değil, ancak şirket “binlerce uygulamanın” varlığından söz ediyor.

Bu ayın başında geveze bir ViewSonic çalışan şirketinin Android 2.2 tablet planlarını açıklamış ve bu tabletin İngiltere’de 300 -400 sterlin arasında bir fiyata iki ay içinde piyasaya sunulacağını belirtmişti.

İlgili – Tech Radar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER