Manşetler

Vietnam’dan sızan beyaz renkli iPhone’da yeni bir çoklu görev arayüzü, Facebook entegrasyonu – Video

Vietnamlı tinhte.vn sitesini geçen yılın ilkbaharında internete sızdırdığı iPhone 4 görüntüleriyle hatırlıyoruz. Gerçekten bu site tayfasının çıkışından önce açık ettiği iPhone 4, çok kısa bir süre sonra Apple’ın CEO’su Steve Jobs’un elinde karşımıza çıkmıştı. İşte bu nedenle tinhte.vn sitesinin yeni sızıntısına da dikkat çekmemiz gerekiyor.

Vietnamlılar’ın elinde bu sefer beyaz renkli bir iPhone modeli var. Bu, aylardır beklenen beyaz renkli iPhone 4 de olabilir, ya da önümüzdeki aylarda çıkması beklenen iPhone 5 de… Site editörleri ikincisi olduğunu iddia etse de, birincisi de ihtimal dahilinde gibi görünüyor. Sitenin art arda yayınladığı iki farklı videoyu incelediğimizde bu prototip cihazın 64 GB’lık dahili belleğe sahip olduğunu görüyoruz. Ayarlar bölümünde Facebook’a özel bir bölüm yer alıyor, sanıyoruz ki daha önceden sözü edilen Facebook kişi listesiyle senkronizasyon özelliği en sonunda iOS’e entegre ediliyor. Bunun yanında ayarlarda göze çarpan bir başka ayrıntı da Dosya Paylaşım seçeneği oluyor.

Prototipte ilgi çeken bir başka ayrıntı da yeni bir çoklu görev yönetim ekranının sunuluyor olması. Mevcut iOS 4.3.2 sürümünde kullanıcı ana ekran tuşuna art arda iki kez bastığında altta bir çubuk beliriyor ve burada en son açılan uygulamaların ikonları yer alıyor. Tinhte.vn sitesinin elindeki prototip iPhone’da ise bu çubuğun yerini tam ekrana yayılmış ve en son açılan uygulamaların ekran görüntülerini gösteren farklı ve yeni bir çoklu görev arayüzü alıyor. Bu arayüzün en tepesine eklenen arama motoru da dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca uygulama klasörlerinin yönetiminin de değişikliğe uğradığı göze çarpıyor.

Tinhte.vn’in yayınlamış olduğu videoları aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Vietnamlı Tinhte.vn’den beyaz renkli iPhone prototipi

Video: iPhone prototipinde yenilenmiş çoklu görev desteği

 

İlgili – Tinhte.vn

İLGİLİ HABERLER