Teknoloji

Videostream eklentisiyle bilgisayardaki videolar Chromecast bağlı televizyonda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Herhangi bir video dosyasını bilgisayarınızdan veya ağa bağlı herhangi bir cihazdan Google Chromecast’e ve televizyona aktarmak için Videostream adlı yeni bir yöntem var.

videostream-chromecast-040514-1

Chrome Web Mağazası üzerinden dağıtılmaya başlanan Videostream bir web uygulaması. Chrome internet tarayıcısına veya Chromebook’a yüklenen bu uygulama bilgisayarda depolanmakta olan film ve video klipleri Chromecast üzerinde oynatmayı sağlıyor.

Aslında Plex gibi bazı Chrome uygulamaları da benzer işlevleri sunuyordu. Ancak onların çoğu medya sunucusu veya akışı kurmak gibi karmaşık adımlar gerektiriyordu. Videostream’in çalışma mantığıysa bir hayli basit. Aralarında mkv, avi, mp4, vb. formatların bulunduğu birçok video dosyasını Chromecast üzerinden oynatmak mümkün. Ayrıca Videostream’in mobil cihazlara özel bir kumanda uygulaması da bulunuyor.

Videostream web uygulamasını yükledikten sonra uygulamayı Chrome internet tarayıcısı üzerinden açın. Turuncu renkli “Select a movie to play” butonuna tıklayın. Daha sonra bilgisayarınızda veya ağ sunucusu üzerinde bulunan video dosyasını seçin. Bunu yaptıktan sonra internet tarayıcısının adres çubuğu yanında bulunan Google Cast eklentisini açın ve buradan Chromecast cihazınızı seçin. Eğer bilgisayarınızda Google Cast eklentisi yoksa bunu Chrome Web Store’dan indirebilirsiniz.

videostream-chromecast-040514-2

Chromecast’in televizyona bağlı ve açık olduğundan emin olmak zorundasınız. Ayrıca televizyonunuzun girişi de Chromecast’e ayarlanmalı. Bundan sonra bilgisayarınızdaki filmi veya diğer video dosyalarını büyük ekrana aktarabilirsiniz. Ayrıca aylık 1.49 dolar, yıllık 14,99 dolar veya ömür boyu için 34.99 dolar karşılığında Videostream aboneliğine sahip olanlar video çalma listesi oluşturma ve daha sonra çalma listesindekileri Videostream Android uygulamasıyla kontrol etme fırsatına kavuşuyorlar.

Google’ın HDMI aygıtı Chromecast’in Türkiye’de resmi satışı bulunmuyor. ABD’de 35 dolara satılan bu ürün geçtiğimiz haftalarda Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de piyasaya sunulmuştu. Chromecast kullanıcı arayüzünün ve uygulamalarının Türkçe dil desteği kazanması, bu aygıtın çok yakında Türkiye’de de piyasaya sürülebileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

İlgili >> Videostream (Chrome Web Store)

İLGİLİ HABERLER