Manşetler

Video: Vestel Venus V6 Kutusundan Çıkıyor

vestel venus v6 kutu açılımı

Vestel’in IFA 2018’de duyurduğu giriş segment Android telefon Venus V6, kısa bir süre sonra Türkiye’de satışa sunulmuştu. 1699 TL’lik peşin satış fiyatına sahip olan bu Android telefon test merkezimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız Vestel Venus V6’yı kutusundan çıkarıyor ve ilk turu birlikte atıyoruz.

Vestel Venus V6, 18:9 görüntü oranlı 5.7 inç ekranında 720p çözünürlük sunuyor. Piksel yoğunluğu nispeten düşük gibi görünse de, ilk izlenimlerimize göre ekran yeteri kadar keskin. Üstelik ekranın siyah renk derinliği de yüksek, bu açıdan da tahminimizin ötesinde bir görsel deneyim sunuyor gibi görünüyor.

Telefonla ilgili ilk bakışta dikkatimizi çeken bir başka ilginç nokta da USB-C portunun bulunması. Hâlâ çoğu üreticinin giriş segmentinde microUSB’ye yer verdiğini görüyoruz. Bu açıdan Vestel’i tebrik etmek gerekiyor.

Kutudan çıkan kulaklıklar da telefonun fiyatına göre daha kaliteli görünüyor. Yassı kablosu kolay kolay dolanmayacaktır. Topuzlu yapısı sayesinde kulak kanalını tamamen kapatıyor, böylelikle ortamdan izole olmanızı ve sese odaklanmanızı sağlayacaktır.

Arkada parmak izi okuyucusu var ve işaret parmağının rahatlıkla temas edebileceği bir noktaya yerleştirilmiş. Böylelikle kilitli ekranı açmak Venus V6 sahipleri için daha rahat olacaktır.

İlginçtir ki, kurulum esnasında bir yazılım güncellemesi çıktı. 500 MB büyüklüğündeki güncelleme dosyasını indirip kurulumu daha sonra tamamlamak mümkün oldu. Kurulumla birlikte sürüm yine Android 8.1 Oreo olarak kaldı, ancak güvenlik yaması Eylül 2018 seviyesine çekildi.

Vestel Venus V6, ilk izlenimlerimize göre, fiyatına nazaran daha yüksek bir kullanım deneyimi sunabilecek bir akıllı telefon gibi görünüyor. Çok yakında detaylı incelemesi Teknoblog’da olacak. O zaman Android telefonla ilgili daha net bir tablo çizeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER