Teknoloji

Video: Üçüncü köprü inşaatına gizlice tırmanan gençleri izleyin

Kamuoyunda genellikle “Üçüncü Köprü” olarak anılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatı devam ediyor. İstanbul trafiğini rahatlatma amacıyla inşa edildiği belirtilen köprünün 2016’da trafiğe açılması planlanıyor. Çalışmaların sürdüğü üçüncü köprü, son derece heyecanlı ve sıra dışı bir deneyime ev sahipliği yaptı.

Özcan İpar ve Pavel Smirnov isimli iki genç, üçüncü köprü inşaatına gizlice girerek köprü kulelerinden birinde mümkün olan en yüksek noktaya tırmandılar. Bu heyecanlı macerayı GoPro ile kaydeden İpar ve Smirnov, en tepe noktaya ulaştıklarında başarılarını bir selfie ile ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmemiş.

ucuncu-kopru-insaati-selfie-231115

İki gencin tırmanışını, YouTube’da yayınladıkları ve yaklaşık dört dakika süren videoyla anbean yaşamak mümkün. Kamera muhtemelen İpar veya Smirnov’un başında olduğu için ortada profesyonel bir çekim olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak ikilinin ekipmansız gerçekleştirdikleri tırmanışın tehlikesi ve üçüncü köprünün yüksekliği, video sayesinde rahatlıkla anlaşılabiliyor. Özellikle bulutların aşağıda kalması, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yüksekliği hakkında daha somut bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Özcan İpar’ın kişisel YouTube kanalında daha önce gerçekleştirdiği tırmanışların videolarını izlemek mümkün. İpar’ın yüksek yerlere tırmanma konusundaki tecrübeleri videolar sayesinde daha net anlaşılıyor. Ancak İpar’ın üçüncü köprü inşaatından daha sıra dışı bir yere tırmanması şu an için pek olası gözükmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER