Manşetler

Video: Samsung Galaxy Note 5, OnePlus 2 ve LG G4 hız testinde

Büyük ekranlı telefon arayanlar için piyasada epey fazla seçenek bulunuyor ve her geçen gün bunlara yenileri ekleniyor, mesela geçtiğimiz günlerde Türkiye piyasasına giriş yapan Samsung Galaxy Note 5.

Samsung’un S Pen kapasitif kalemli, sekiz çekirdekli işlemcili, 5.7 inç Quad HD ekranlı ve çekici tasarımlı bu akıllı telefonu yine geçtiğimiz günlerde tanıtılan, ancak Türkiye’de resmi satışı olmayan OnePlus 2 ve birkaç aydır ülkemizde satılan LG G4 ile performans karşılaştırmasına sokuluyor. Testi daha önce Samsung Galaxy Note 5 ile düşürme testi yapan Phonebuff ekibi gerçekleştiriyor.

Gerçekleştirilen hız testinde, testi gerçekleştiren kişi kronometreyi çalıştırdıktan sonra ana ekranda birkaç menüde gezinip Temple Run oyununu açıyor. Amaç hangi telefonun oyunu en hızlı şekilde açtığını, kapattığını ve sonra diğer uygulamaya geçtiğini görmek.

Samsung Galaxy Note 5 yukarıda belirttiğimiz testte açık şekilde liderliği elde ederken, OnePlus 2 ise diğer iki cihazdakinden daha düşük çözünürlüklü ekran barındırmasına karşılık bu görevde yavaş kalıyor. Note 5 ikinci uygulamayı yüklemeye başlarken OnePlus 2 hâlâ Temple Run’ı yüklemeye uğraşıyor. Galaxy Note 5’in video kodlama işlemi de oldukça hızlı gerçekleşiyor.

4 GB RAM barındırsa da, Galaxy Note 5’in aynı anda arka planda birkaç uygulama çalıştırırken çoklu görev anlamında bazı sorunlar yaşıyor. Bu noktada LG G4 daha iyi bir sonuç ortaya koyuyor.

Testlerin sonucunda LG G4, Note 5’in biraz zayıf kalan çoklu görev yetenekleri nedeniyle ona yakın bir sonuç elde etmeyi başarıyor. Note 5 ise ilk testte 19 saniye hızlı olmanın verdiği güçle önde çıkmayı başarıyor.

İLGİLİ HABERLER