Manşetler

Video: Samsung Galaxy Note 5 için ilk düşürme testi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un geçen hafta tanıttığı ve yavaş yavaş Türkiye piyasasında da görmeye başladığımız Galaxy Note 5’in önünü ve arkasını sağlam Gorilla Glass 4 ekran camı kaplıyor. Bu iki cam katmanın arasında da metal iskeleti görüyoruz. Bu tasarım epey sağlam görünüyor, ancak düşürme durumunda ne kadar sağlamlık göstereceği de merak konusu.

Neyse ki, PhoneBuff tayfası bu noktadaki soru işaretlerini giderecek bir düşürme testi ile karşımıza çıkıyor. Web sitesi tayfası özel olarak tasarladıkları bir düşürme testi sistemine bu kez Samsung’un yeni Galaxy Note amiral gemisi telefonu Galaxy Note 5’i yerleştiriyor.

Samsung Galaxy Note 5 için bel hizasından arka yüz, ön yüz ve dik olmak üzere farklı düşme senaryoları deneniyor. Arka yüzey üzerine düşüşte arka camda, ön yüzey üzerine düşüşte de ön camda çatlaklar görüyoruz. Buna rağmen cihaz düzgün şekilde işlemeye devam ediyor. Dik düşüşte ise metal çerçevede ufak tefek çizikler ve aşınmalar gözleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 Avrupa’da satılmayacak

Galaxy Note 5’in cam yüzleri üzerine düşüşlerde dikkatimizi çeken ayrıntı, cihazın düştüğü yerde kalması, yüzeyden herhangi bir tepki görmeyerek sıçrama yapmaması. Halbuki metal çerçeve üstüne düşüşte sıçramalar görüyoruz. Bunun detaylı açıklamasını fizikle yapabiliriz, ancak değinmek istediğimiz nokta şurası. Cihaz yüzeye düştüğünde herhangi bir sıçrama söz konusu olmayınca darbenin bütün etkisi cihaza yansıtılıyor. Bu da verilen zararı artırıyor. Detayları videoda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER