Manşetler

Video: Samsung Galaxy Note 4 Lollipop çalıştırırken görüldü

Android Lollipop yavaş yavaş yayılıyor. Google’ın Nexus serisi cihazlarına ve çeşitli üreticilerin Google Play sürümü cihazlarına gelen bu yeni sürümün çok yakında LG, HTC, Samsung, Sony gibi üreticilerin mevcut Android telefonlarına da gelmesini bekliyoruz. Samsung Galaxy Note 4 de bu telefonlar arasında yer alıyor. Galaxy Note 4 üzerinde Lollipop’u çalışır şekilde gösteren bir video, çalışmaların sürdüğü anlamına geliyor.

Galaxy Note 4 sahiplerini ham Android arayüzü değil, Samsung’un çeşitli oynamaları ve düzenlemeleriyle farklılaştırılmış bir kullanıcı arayüzü bekliyor. Material Design bu kullanıcı arayüzünde önemli bir yer tutuyor. Aslında Samsung, TouchWiz kullanıcı arayüzünün doğasını fazla değiştirmeden, Android’in son sürümüyle birlikte gelen yeni tasarım dilini başarılı bir şekilde eklemiş.

Videoda gördüğümüz kadarıyla Lollipop henüz son hâlini almış gibi görünmüyor. Samsung’un kendi uygulamalarının Lollipop’un tasarımını henüz yansıtmadığı dikkat çekiyor, şirketin Android’deki değişiklikleri kendi uygulamalarına yansıtıp yansıtmadığını zamanla göreceğiz.

Samsung Galaxy Note 4’ün Android 5.0 Lollipop’u ne zaman alacağı şu an için netlik kazanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER