Teknoloji

Video: Qualcomm’un gözüyle akıllı telefonlar olmadan dünya

Qualcomm eğlenceli bir video hazırlamış ve akıllı telefonlar olmadan hayatımızın nasıl olacağını resmetmiş. E-posta gönderme, video izleme, tweetleme, oyun oynama, müzik dinleme ve profil güncelleme gibi akıllı telefonlarla sıklıkla gerçekleştirdiğimiz fiilleri akıllı telefonlar olmasaydı nasıl gerçekleştirebilecek olduğumuzu Qualcomm’un videosu sayesinde görüyoruz.

qualcomm-mobilsiz-dunya-video-110713

“Mobilsiz Dünya” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir başlığa sahip olan videoda özellikle Angry Birds makinesiyle oyun ve her kullanıcının yanında taşıdığı müzisyenler oldukça ilgi çekici ve komik görünüyor. Qualcomm’un “Born Mobile” olarak adlandırdığı yeni felsefesinin bir parçası olan bu video akıllı telefonların günlük hayatımızda ne kadar önemli birer nesne hâline geldiğini ortaya koymak için hazırlandı. Yonga üreticisi Snapdragon 600 ve Snapdragon 800 işlemcileriyle akıllı telefonlarda yer alıyor ve insanların hayatlarını kolaylaştırmada onlara yardımcı oluyor.

Snapdragon 600 işlemciler yıl başından beri ortalıkta dolaşıyor. HTC One ve LTE destekli Samsung Galaxy S4’lerde bu işlemci yer alıyor. Yılın ikinci yarısıyla birlikte Snapdragon 800 işlemciler de bekleniyor. Yakında tanıtılması beklenen LG Optimus G2 muhtemelen bu yeni işlemciyle birlikte piyasaya sürülecek. Bu işlemcinin 4K Ultra HD çözünürlükte video kayıt yeteneğine sahip olduğu ve ev oyun konsolu seviyesinde oyun deneyimi sunacağı belirtiliyor.

Aslına bakarsanız akıllı telefonlar hayatımıza girmeden önce videodaki fiillerin hiçbirini bilmiyorduk ya da farklı şekilde kullanıyorduk. Bu nedenle birkaç yıl öncesine gitmek, akıllı telefonlardan önce hayatın nasıl olduğunu hatırlamamız için yeterli. Değişimin iyi olup olmadığıysa herkesin kendi kanaatine kalmış.

İLGİLİ HABERLER