Teknoloji

Video: Nokia N8’in multimedya yetenekleri

Nokia, N8 video demolarından üçüncüsünü de yayınladı. Geçtiğimiz videoda medya düzenleme konusunu işleyen Nokia bu seferki videoda da medyayı nasıl tüketeceğimizi gözler önüne seriyor.

Nokia N8’in içindekilerini cihazı HDMI portu üzerinden HDTV’ye bağlayarak seyredebilirsiniz. Eğer videolarda gezinmek için HDTV’nin yanında oturmak, ya da sürekli kalkıp HDTV ile N8’in bulunduğu yere gelmek zor geliyorsa, o halde bir Bluetooth kumandası alın, bunu N8 ile eşleştirin ve telefonu oturduğunuz yerden kontrol edin.

Nokia, yazılımcıların Bluetooth çevresel cihaz desteğine erişip buna uygun uygulamalar geliştirebileceklerini söylüyor. Örneğin şirketin baş ürün yöneticilerinden Chris Bennetts Nokia N8’e yüklenecek bir haber programı ile en son haberlerin ve makalelerin HDTV ekranı üzerinden görüntülenmesi sağlanabilir, Bluetooh kumanda ile de haberler arasında gezinti yapılabilir.

Bu arada N8’in çoklu dokunmatik ekranını kullanarak da bütün işinizi halledebilirsiniz, Cover Flow tarzı arayüz bu işi oldukça pratik hâle getiriyor.

Video: Nokia N8’in multimedya yetenekleri

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER