Eğlence

Video: Michael J. Fox bağcıkları otomatik olarak bağlanan Nike Air Mag ile Jimmy Kimmel Live’a katıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ünlü bir kişinin bir TV programına katılırken giydiği ayakkabıların çılgınca alkışlanması kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak söz konusu ayakkabı, Geleceğe Dönüş 2’de görülen ve günümüzde gerçeğe dönüşen yeni Nike Air Mag ise işler değişiyor.

Dün neredeyse tüm dünyada kutlanan Geleceğe Dönüş Günü’nün şerefine ABD’nin ünlü sunucularından Jimmy Kimmel’ın programına katılan Geleceğe Dönüş’ün yıldızlarından Michael J. Fox, programda Nike Air Mag ile boy gösterdi. Fox, programda ayakkabının otomatik bağcık bağlama sisteminin nasıl çalıştığını izleyicilere gösterdi.

Nike Air Mag’in bu kadar alkış almasında ayakkabının kendisi kadar giyen kişi de önemli pay sahibi. Kendisi de bir Parkinson hastası olan Michael J. Fox, kendi ismiyle kurduğu Parkinson araştırmaları vakfıyla yıllardır hastalığın tedavisine yönelik araştırmalar için kaynak buluyor. 2016’dan itibaren açık artırma yoluyla satılacak olan Nike Air Mag’in gelirinin de Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı’na aktarılacak olması, ünlü oyuncunun çabalarının önemini ortaya koyuyor.

Vakıftan yapılan açıklamada 2011 yılında satışa sunulan, ancak otomatik bağcık bağlama teknolojisi bulunmayan Nike Air Mag’in satışından 9.4 milyon dolar gelir elde edildiği hatırlatıldı ve daha teknolojik modelle bu rakamın da üstüne çıkılmasının hedeflendiği belirtildi.

Michael J. Fox, Jimmy Kimmel Live’da tek başına değildi. Geleceğe Dönüş serisinin bir diğer kült karakteri Doktor Emmett Brown’ı canlandıran Christopher Lloyd da programda Fox’a katıldı. İkili Geleceğe Dönüş’teki karakterlerine bürünerek sahnede Jimmy Kimmel ile uzun sayılabilecek bir sohbet gerçekleştirdi.

İLGİLİ HABERLER