Ulaşım

Video: Mazda 6’da Nokia N8 tabanlı araç içi bilgi ve eğlence sistemi

Nokia’nın Terminal Mode uygulaması şirketin akıllı telefonlarını araç içi eğlence sistemlerine entegre etmek amacıyla yola çıktı. Ancak bir Nokia N8 kullanıcısı bu sistemi beklemeden kendi çözümünü geliştirmiş. Nokia N8’ini, üstündeki video çıkışını kullanarak Mazda 6’sıyla buluşturan bu kullanıcı Bluetooth, GPS ve bazı özelleştirilmiş Qt uygulamalarıyla Nokia deneyimini aracındaki kontrol paneline taşımış.

Mazda’nın pop-up ekranının kullanıldığı bu çözümde ekran sinyalleri Nokia N8’in HDMI çıkışı üzerinden otomobile aktarılırken, telefonla araç stereo sistemi arasında kurulan Bluetooth bağlantısı da müzik, çağrı ve diğer ses işlevlerinin yürütülmesini sağlıyor. Özel uygulamalar sayesinde aracın hızı kontrol panelinde görüntülenebiliyor. Ovi Haritalar’a giriş yaparak ücretsiz yol tarifinden yararlanan kullanıcı bu sayede kendi otomobilindeki eski kalmış haritadan, trafik bilgilerinin ve hız kamerası uyarılarının yokluğundan kurtulmuş oluyor. Tüm bunlar Nokia tarafından herhangi bir ücret alınmaksızın Ovi Haritalar ile zaten sunulmakta.

Görünüşe göre telefonu kontrol etmek biraz güvenliği tehlikeye atıyor gibi. Bir yandan aracı kullanırken bir yandan da N8’in dokunmatik ekranı üzerinden telefonu yönetmek hem zor hem de tehlikeli görünüyor. Ancak akıllı telefonun zengin çevresel arabirim desteği sayesinde bir uzaktan kumanda cihazı edinip bu sorunu da çözmek tabii ki mümkün.

Video: Mazda 6’da Nokia N8 merkezli araç içi eğlence sistemi

İlgili – Twitter (@MickyFin)

İLGİLİ HABERLER