Teknoloji

Video: ISS’e kargo taşıyan MS-10 gemisinin uzaya yükselişini izleyin

uluslararası uzay istasyonu iss
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın en iyi fotoğraf ve videolarının bazıları Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) şanslı birkaç astronottan geliyor. Uzay istasyonu Dünya’nın etrafında turlarken, mürettebat da gezegenin büyük bir kısmını kuş bakışı görüyor, gündüzleri bulutların, geceleri de şehir ışıklarının tadını çıkarıyor. Geçen hafta içinde istasyondaki görevliler, bir Rus roketinin fırlatılmasına denk geldiler ve bunu etkileyici biçimde kayıt altına aldılar.

Riccardo Rossi, Rus füzesinin fırlatılmasının ISS’ten yapılmış bir hızlandırılmış çekimini hazırladı. Videoda MS-10 adlı kargo gemisinin  uzaya doğru yükselişi rahatlıkla görülebiliyor. Gemi yeryüzünden iyice uzaklaşıp uzaya eriştiğinde roket bölümü yükünü bırakıyor. Roketin düşüşünü ve atmosfere girerken yanışını görebilirsiniz.

MS-10, yörüngeye ulaştıktan sonra da videoda görünmeye devam ediyor ve daha sonra ISS’e yanaşmak ve mürettebat için taşıdığı yükü ulaştırmak için onu takip ediyor. Fırlatmadan yanaşmaya kadar, MS-10’un ikmal görevini tamamlaması için iki güne ihtiyacı vardı.

Kargo gemisi 725 kg. yakıt, 420 kg. su, birçok yemek, giysi, yedek parça ve bilimsel ekipmanın da aralarında bulunduğu 2.5 ton yük taşıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu yirmi yıldır dünyanın etrafında tur atıyor.

İLGİLİ HABERLER