Iron Man 2 filmi sadece aksiyon sahneleriyle değil, gelecekten izler taşıyan teknolojik cihazlarıyla da dikkat çekiyor. Teknoloji kamera önünde olduğu kadar kamera arkasında da önemli bir yer tutuyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft Auto SR, Panther Lake ile oyunlarda 1080p’ye çıkıyor

Huawei UnifiedBus ile milyon NPU’luk yapay zeka kümesi kuruyor

iPhone 18 Pro Türkiye’de satışa çıktı, ilk kullanıcılar telefonlarını aldı

Huawei, Nvidia’ya karşı yeni AI çipini beklenenden erken çıkaracak

Google DeepMind AGI tartışmasını büyütecek yeni enstitüsünü kurdu
Robert Downey, Jr.’nin üstüne giydiği savaşçı zırhı filmin yapımcı şirketi Legacy Effects tarafından Objet Eden 3D yazıcı kullanılarak hazırlanmış. Şirket tasarım sürecine “giymek-için-bas” olarak çevirebileceğimiz bir ad veriyor. Zırhın tüm parçaları yazıcıdan alınıyor, boyanıyor ve aktörün üstüne gidiyor. Tasarım süreci aktörün tüm vücudunun taranmasıyla başladığı için geliştirilen zırh da aktörün vücuduna tam olarak oturacak şekilde geliştiriliyor. Yani hareketi zorlaştıracak ya da aktöre rahatsızlık verecek bir zırh geliştirilmiyor. Zaten hiçbir yönetmen de ağır aksak yürüyen bir Robert Downey, Jr. istemezdi. Aşağıdaki videoda detayları bulabilirsiniz.
Video: Iron Man 2’de kostümler Objet Eden 3D yazıcısının elinden [YouTube]
İlgili – Ecouterre
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.






