Manşetler

Video: iPad Pro 11 ve Apple Pencil 2 Kutusundan Çıkıyor

ipad pro 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 30 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği New York etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği iPad Pro ve yeni nesil Apple Pencil, geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışa sunuldu. Elimize de bir adet 1 TB kapasiteli iPad Pro 11 Wi-Fi modeli ve ona eşlik eden Apple Pencil 2 ulaştı. Bu iki ürünün kutu açılımını birlikte yapıyoruz.

Ürünleri kutularından çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda önceki nesil ürünlerle de karşılaştırıyoruz. iPad Pro 11’in selefi iPad Pro 10.5’e göre biraz daha küçük yüzey alanına sahip olmasına karşın daha büyük ekrana sahip olduğunu gözlerimizle görüyoruz. Apple Pencil 2 de selefine göre daha kısa olmasına rağmen daha rahat ve verimli bir kullanım sunuyor gibi görünüyor.

iPad Pro 11’in kutusundan çıkanlar da değişiklik gösteriyor. USB-C portunun gelmesiyle birlikte kutudan çıkan kablo, tıpkı MacBook’larda olduğu gibi iki ucu USB-C kabloyla değiştirilmiş. Şarj aleti de USB-C uçlu ve 18W güce sahip. Böylelikle daha hızlı ve verimli bir şarj işlemi de gerçekleştirilecektir. Yeri gelmişken, elinizde var olan veya daha sonra edineceğiniz USB-C – Lightning kablosuyla iPhone’u da şarj edebilirsiniz.

Apple Pencil 2’nin kutusundan ise eskiden olduğu gibi değiştirilebilir yedek uç çıkmıyor. Lightning portu kalktığı için arka ucunda çıkarılabilir kapak yok. Bu nedenle eskisinden farklı olarak yedek kapak da görmüyoruz.

iPad Pro’nun kurulumunu iOS 11 veya daha üstü sürümle yüklü bir iPhone veya iPad’le başlatabilirsiniz. Bu sayede Wi-Fi girişi veya Apple kimliğiyle giriş gibi işlemler aşılıyor. Face ID’nin kurulumunu da ilk kurulum esnasında gerçekleştirebilirsiniz. Face ID’nin kurulumu daha önce iPhone X’da deneyimlediğimiz gibi. Başımızı görüntünün etrafındaki halkayı tamamlayacak şekilde çevirmemiz yeterli oluyor. Bunun dışında iPad Pro’da ortadan kalkan Ana ekran düğmesiyle birlikte yeni dokunmatik kontroller geliyor. İlk kurulumun son adımlarında Ana ekran, çoklu görev ve Denetim Merkezi gibi bölümlere nasıl erişileceği de sunum ekranlarıyla gerçekleştiriliyor.

Videoyu kapatmadan önce Apple Pencil 2’nin iPad Pro 11’e nasıl tanıtıldığını da gösteriyoruz. Kalemi tabletin uzun kenarında bulunan alan temas ettirmek yeterli oluyor. Bu şekilde eşleştirme işlemi kolaylıkla tamamlanıyor. Kalemi kullanmadığınız zamanlarda bu alana tutturup muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle şarjı da bitmeyecek biçimde duracaktır.

iPad Pro 11 ve Apple Pencil 2 ile ilgili izlenimlerimizi çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER