Teknoloji

Video: İki çılgının Dubai semalarındaki gezintisini izleyin

Yves Rossy adını çoğunuz bilmiyordur, ancak O sırta geçirilen bir jet motoruyla havada gezinen yegane insanlardan bir tanesi ve bu işi oldukça iyi şekilde yapıyor. Daha önce B17 bombardıman uçağının yanında uçan, Fuji dağını turlayan ve Büyük Kanyon’un tepesinde gezinen Jetman Rossy’nin son çalışması tüyleri gerçekten diken diken edecek cinsten.

Rossy’nin üstüne monte edilmiş GoPro kameralarla ve yanında yardımcısı Vince Reffet olduğu hâlde gerçekleştirdiği uçuşun 11 dakika uzunluğundaki HD kaydı görenleri etkiliyor.

Jet motorlar çölün ortasında ateşleniyor ve daha sonra güneşli gökyüzünde dönüş, dalış ve tırmanma hareketleri yapılıyor. Jet motorları sayesinde Rossy ve Reffet saatte 193 kilometre hıza ulaşabiliyor. Sonuç olarak ortaya baş döndürücü bir deneyim çıkıyor.

Videonun büyük çoğunluğu Dubai’nin semalarında geçiyor. Ünlü Palmiye Adası’nın üstünde gerçekleştirilen çeşitli manevraları, Burç Halife’nin çok yakınından geçiş süslüyor ve heyecan iyice tavan yapıyor.

Sözü fazla uzatmayalım ve sizi yukarıdaki video penceresinde oynat tuşuna basmaya davet edelim. İzlerken videoyu en yüksek çözünürlüğe ayarlamayı, tam ekrana getirmeyi ve cihazınızın sesini sonuna kadar açmayı da unutmayın.

İLGİLİ HABERLER