Teknoloji

Video: Google Project Ara telefonunu birleştirdi, çalıştırdı

Google’ın geçen hafta içinde gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde ATAP birimi için de özel bir oturum düzenlendi. Google mühendislerinden Rafa Camargo bu oturumda çalışan bir Project Ara akıllı telefonunun gösterimini yaptı.

Modüler akıllı telefon sistemi olan Project Ara geçen yıl duyurulmuştu. Ara işlemci, kamera, pil ve bunun gibi bileşenleri ihtiyaç duyduğunuzda değiştirmeye izin veriyor, böylelikle yeni bir telefon satın almak için fazla para ödemek yerine sadece ihtiyaç duyduğunuz birimleri değiştirerek telefonunuzu değişen zamanın şartlarına göre güncelleyebilirsiniz.

Camargo bir çerçeveye yerleştirdiği kızaklı modüllerle bir telefon oluşturdu, daha sonra onu çalıştırdı. Hemen ardından da kamera modülü ekleyerek seyircilerin bir fotoğrafını çekti.

Project Ara’nın bileşenleri daha önce gösterilmişti, ancak ilk kez Google’ın telefonu herkesin gözü önünde birleştirip çalıştırdığını görüyoruz. Camargo Ara’nın durumuyla ilgili olarak, sunum yapmanın ötesinde çok fazla bilgi paylaşmadı. Projenin bu yılın ilerleyen zamanlarında Porto Riko’da test edilmeye başlanması bekleniyor. Böylelikle halk da modüler akıllı telefon konseptiyle tanışmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER