EğlenceManşetler

Video: Google Chromecast ve Chromecast Audio kutusundan çıkıyor

Google ilk kez 2013 yılında piyasaya sürdüğü ve 35 dolar gibi uygun bir yurt dışı satış fiyatına sahip olan Chromecast’i Türkiye’de resmi olarak piyasaya sürmedi. Ancak paralel ithalat veya yurt dışına seyahate gidenler kanalıyla Türkiye’de de hatırı sayılır bir Chromecast kullanıcı kitlesi olduğunu tahmin ediyoruz.

Chromecast iki yılı biraz aşkın bir zamanın ardından yenilendi. Yenilenen Chromecast ile birlikte sadece kablosuz ses iletimine odaklanan Chromecast Audio da çıktı.

Yeni Chromecast’in tasarımı ilk modele göre biraz daha çekici görünüyor. Bunun yanı sıra daha da pratik olduğunu söylemek gerek. İlk nesil ürün biraz daha USB aygıtını andırıyordu. Ancak ikinci nesil Chromecast disk şeklinde ve kenarından da yassı ve esnek bir HDMI kablosu sarkıyor. Bu yapıyla birlikte ilk nesil üründe kutudan çıkan HDMI uzatma kablosunu artık görmüyoruz.

Chromecast Audio tasarım açısından Chromecast’ten farksız, ancak onun ucundan bir HDMI kablosu sarkmıyor. Bunun yerine 3.5 mm. kulaklık jakı eklenmiş. Kutudan çıkan ara kablo sayesinde Chromecast Audio’yu herhangi bir hoparlöre bağlamak mümkün oluyor.

Hem Chromecast hem de Chromecast Audio’da microUSB portu bulunuyor. Bu port üzerinden güç beslemesi sağlanıyor. Chromecast’i TV’nin USB portuna bağlayarak güç akışı sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde Chromecast Audio için de doğrudan bilgisayarın USB portundan gücü sağlamanız mümkün görünüyor.

Bu iki multimedya cihazıyla ilgili detayları çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemelerde bulacaksınız. Şimdilik sizi kutu açma videosuyla baş başa bırakıyoruz.

İLGİLİ HABERLER