Manşetler

Video: Fujitsu’dan çift dokunmatik ekranlı akıllı telefon konsepti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japonya’da düzenlenen CEATEC 2010 fuarında ilgi çeken ürünlerden bir tanesi SlashGear Japonya ekibinin kamerasına takılmış. Fujitsu tarafından geliştirilmiş olan bir cep telefonu prototipi 960 x 480 çözünürlüklü iki dokunmatik ekrandan oluşuyor. Bu ekranların yatay ya da dikey şekilde konumlandırılmasına göre ya geniş bir istiridye kabuğu formunda telefon ya da uzun bir kapaklı telefon elde etmek mümkün.

SlashGear Japonya’nın belirttiğine göre, ne yazık ki şu anda bu cihazla fazka birşey yapmak mümkün değil. Yine de, Fujitsu çeşitli uygulamaları telefona yükleyerek bu tarz bir tasarımla neler yapılabileceğini göstermek istemiş. Bunların arasında Twitter listesini her iki panele dağıtmak, aşağıdaki ekranda fotoğrafın küçük resim hâlini ön izleyip üst ekranda tamamını görmek, e-kitap okumak, web sitelerini her iki ekranı da kullanarak görüntülemek gibi fonksiyonlar yer alıyor. Ancak telefon fonksiyonel bir akıllı telefondan şimdilik uzak gibi görünüyor.

Eğer şanslıysak bu durum değişebilir. Fujitsu Japonya’nın bu tasarımı ticarileştirmek için gerekli adımları atmayı planladıklarını onayladı. Ancak bu tarz bir telefonun hangi pazarı hedefleyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Prototipin yüksek çözünürlüklü ekranlarını ve çift ekranlı yapısını göz önünde bulundurunca Fujitsu’nun tasarımı oldukça iyi şeyler vaat ediyor.

Video: Fujitsu’dan çift dokunmatik ekranlı akıllı telefon konsepti

İlgili – SlashGear Japonya

Görsel – SlashGear

İLGİLİ HABERLER