Teknoloji

Video: Drone’ların köprü inşaatını izleyin

Drone’ları, yani insansız hava araçlarını çekici yapan en önemli noktalardan bir tanesi insanların ulaşmasının mümkün olmadığı veya güvenli olan alanlara girebilmeleri. Bu nedenle helikopter benzeri drone’ların bir asma köprünün inşasını üstlenmelerini gösteren videoyu izlemek oldukça ilgi çekici ve heyecan verici görünüyor.

Video İsviçre’deki RTH Zurich Flying Machine Arena arafından çekildi. Filmin YouTube açıklamasında, yapının tamamen uçan makineler tarafından inşa edildiği belirtiliyor. 7.4 metrelik köprünü her bir düğümü ve örgüsü UAV’nin Dyneema halatı kullanılarak bağlandı. Robohub sitesinin belirttiğine göre, bu materyal düşük ağırlık-güç oranıyla havayla ilgili inşaat kullanımları için epey isabetli oluyor.

Ne var ki, hikaye bununla bitmiyor. İlk halatlar bağlanmadan önce, videonun çekildiği odaya hareket yakalama cihazları yerleştiriliyor, bunlar da özel olarak tasarlanmış drone’lara pozisyon ölçümleri konusunda geri bildirim sağlıyor.

Projede yer alan araştırmacılar bu deneyin bir gösterim niteliği taşıdığını ve küçük hava araçlarının yük taşıyabilen yapıları tam ölçekte inşa edebileceğini gösterdiğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER