Teknoloji

Video: BlackBerry PlayBook ve iPad’in internet tarayıcıları karşı karşıya

Bu haber geçen haftaki bayram tatili rehavetiyle gözümüzden kaçtı. Tatilin bitiminde yer vererek hatamızı bir nebze de olsa telafi edelim. RIM, yakında piyasaya çıkaracağı yeni tableti BlackBerry PlayBook’u tanıtmak için çeşitli yollar deniyor. Bu noktada YouTube önemli bir rol üstleniyor. Şirket YouTube’daki kanalına geçtiğimiz hafta içinde PlayBook’un Apple iPad ile karşılaştırıldığı bir video ekledi.

Söz konusu videoda BlackBerry PlayBook ile Apple iPad’in internette gezinme performansı karşılaştırılıyor. Steve Jobs’un 7 inç’lik tabletlerin kullanıcıyı tatmin etmek için yeterli olduğunu söylediğini hatırlıyoruz, RIM’in eş CEO’larından Jim Balsillie de Jobs’a onun düşüncesinin aksi bir cevap vermişti. Tüm bu tartışmaların ardından RIM’den böyle bir video görmek güzel oldu.

Videodaki BlackBerry PlayBook ve iPad’in ikisi de aynı kablosuz ağa bağlanıyor. Her iki cihazın da internet tarayıcısının çerezi ve önbelleği temizlenmiş durumda. Yani cihazlar aynı şartlar altında bulunuyor. Sayfa açılma hızı, Flash, Acid3 gibi testlerle her iki cihazın sunduğu internette gezinme deneyimi karşılaştırılıyor. Sonucu videoda bulabilirsiniz.

Video: BlackBerry PlayBook ve iPad internet gezinti testinde karşı karşıya

İlgili – YouTube (BlackBerry)

İLGİLİ HABERLER