Eğlence

Video: Ayhan Sayıner’den MacBook Pro ile DJ performansı

Bilkom’un düzenlemiş olduğu Apple MacBook Pro 2011 modellerinin Türkiye lansmanında sadece yeni modelleri tanımakla kalmadık, aynı zamanda MacBook Pro’larla neler yapılabileceğine dair bir örnek gördük. Ceza, Hande Yener, Serdar Ortaç, Sezen Aksu gibi sanatçıların albümlerinin prodüktörlüğünü ya da belirli şarkılarının remikslerini yapan, ayrıca Hande Yener’in sahne performanslarında müzikal direktörlük görevini üstlenen müzisyen Ayhan Sayıner canlı bir DJ performansı gerçekleştirdi.

Aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz bu DJ performansı sadece bir MacBook Pro kullanılarak, Live adlı bir yazılımla gerçekleştiriliyor. Sayıner bilgisayarda remiksini yaparken kullandığı yazılımın çok az bir CPU kullanımı gerçekleştirdiğine de dikkat ediyor. Müzisyen sadece kişisel performansla sınırlı kalmadı, kendi MacBook Pro’su ile haberleşen iki adet iPad’in üzerine yüklediği mikser yazılımı ile basın toplantısını izlemeye gelen konuklara da remiks yaptırdı.

Gördük ki, teknoloji sayesinde artık herkes kolaylıkla DJ olabilir. Tabii ki, iyi bir müzik kulağının olması gerektiği de yadsınamaz bir gerçek.

Video: Ayhan Sayıner’den MacBook Pro ile DJ performansı

İlgili – MySpace (Digitolia Records)
İlgili – Twitter (@DigiToLiA)

İLGİLİ HABERLER