Manşetler

Video: Apple Watch Series 4 Kutusundan Çıkıyor

apple watch series 4 kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch Series 4 19 Ekim tarihinden itibaren 3499 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni nesil akıllı saat, bunun hemen ardından da test merkezimize ulaştı.

Elimizde Apple ve Nike iş birliğiyle tasarlanan Apple Watch Nike+ var. Bu ürün, Apple Watch Series 4 ile aynı tasarımı ve donanımı paylaşır. Yalnızca Nike’a özel kordon seçenekleri ve özel Nike saat kadranlarıyla birlikte geliyor. Yani, deneyim açısından standart Apple Watch Series 4’ten herhangi bir eksiği yok. Tam tersi, biraz fazlası var.

Dördüncü nesil Apple Watch’un kutusunu birlikte açıyor, daha sonra da ilk kurulumu birlikte gerçekleştiriyoruz.

Apple Watch Series 4’ün kutusundan neler çıkıyor?

Apple Watch Series 4 ile birlikte Apple ambalaj tasarımı ve düzeninde değişikliğe gidiyor. Kasa ve kordon için iki farklı kutu var ve bunlar bir karton ambalaj yardımıyla paket hâlinde sunuluyor. Kasanın yer aldığı kutuda; kasa, şarj aksesuarı ve 5W güç adaptörü yan yana dizilmiş biçimde duruyor. Kasa, yumuşak bir kumaş kılıfta muhafaza ediliyor.

Daha ince olan yassı ve dikdörtgen şekilli kutudan da Nike tasarımı spor kordon çıkıyor. Bunun yanı sıra Apple Watch Series 4‘e ve daha eski nesil akıllı saatlere özel kordon ve kayışları da yeni nesil Apple Watch ile kullanmak mümkün oluyor.

Apple Watch Series 4 kurulumu nasıl yapılır?

Apple Watch Series 4’ün kurulumu için iOS 12 ile yüklü olan bir iPhone’a ihtiyaç var. Elimizde iOS 12.0.1 sürümüyle yüklü bir iPhone X var. Apple Watch’u açtıktan sonra iPhone X’un yanına yaklaştırdığımızda telefonun ekranında bir pencere açılıyor. Bu pencerede yer alan “Sürdür” düğmesine tıklatarak kurulumu başlatabilirsiniz.

Apple Watch‘un ekranında beliren şekli iPhone’un kamerasına okuttuktan kısa bir süre sonra eşleştirme işlemi tamamlanıyor. Bundan sonra sıra kuruluma geliyor. Apple Watch Series 4’ü yeni bir akıllı saat olarak kurabileceğiniz gibi, eski saatinize ait yedeği geri yükleyerek yeni saati kaldığınız yerden kullanmayı sürdürebilirsiniz.

Apple Watch Series 4 kullanıma hazırlanırken saatin ekranında; ekran, Digital Crown ve yan düğmeyi nasıl kullanacağınıza dair küçük ipuçlarını görebilirsiniz.

Apple Watch Series 4 ile gelen başlıca yenilikler

Apple Watch Series 4‘ün Digital Crown‘una dokunsal geri bildirim kazandırılırken, yan düğmenin derinliği azaltıldı, biraz daha kolay basılır hâle getirildi. Mikrofon da bu iki unsurun arasına yerleştirildi. Hoparlör ise yeniden optimize edildi ve artık sol kenarda bulunuyor. Deneyimlediğimiz kadarıyla hoparlör, oldukça yüksek bir ses şiddeti sunuyor.

Elimizdeki Apple Watch Nike+‘ı iyi bir şekilde deneyimleyip çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da yayınlayacağız. Şimdilik iyi seyirler!

İLGİLİ HABERLER